fbpx

Хто підставив Бориса Джонсона

Україну сколихнула звістка про відставку прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона. Нам важко зрозуміти, чому таку рішучу і вольову людину британці не хочуть мати при владі.

Негаразди для Джонсона вилізли після оприлюднення інформації про його гучне святкування Дня народження в 2021 році під час розпалу кoвідної кризи. Борис Джонсон в колі найближчих друзів проводив святкування, то хто ж його зрадив і злив інформацію пресі?

Ось тут на сцену виходить постать російського олігарха і сина син колишнього майора Першого головного управління КДБ, мільярдера Лебєдєва – Євгена. Євгеній Лебедєв разом з батьком Олександром контролюють лондонську газету Evening Standard, видання Independent і телеканал London Live, – пише Голос Америки.

І так Борис полюбив Євгена, що навіть “організував” йому місце лорда в Палаті лордів. І тут понеслася критика від самих англійців.

Так британського коментатора Марка Ґалеотті обурило, що «рішення титулувати Лебедєва, людину, як стверджують, відомішу своїм марнославством, претензійністю та розкішними вечірками, а не внеском у суспільство».

«Я побоююся, що ми є свідками нормалізації в британській політиці такого рівня корупції, який наша країна упродовж років засуджувала в інших країнах», – заявив лондонській радіостанції LBC Алістер Кемпбелл, колишній речник прем’єр-міністра Тоні Блера.

Проте, цим призначенням Джонсон не порушив жодного закону. Це навіть Кемпбелл, представник опозиційної лейбористської партії і ідейний ворог лідера консерваторів Бориса Джонсона, не може сказати, що прем’єр-міністр порушив якийсь закон.

Отже, Лєбєдєв став лордом в 2020, сама вечірка була в 2021, яка запустила процес «імпічменту», а в 2022 Борис йде з посади. Чи варто уточнювати, що Євгеній Лєбєдєв був присутній на тій вечірці?

«Коли почалася війна і Борис Джонсон зайняв таку позицію підтримувача України, тоді Лєбєдєв-молодший організував цілу кампанію проти Бориса Джонсона. В хід пішли всі компромати фото і відео вечірок, відпочинку і всього іншого, починаючи від тієї вечірки на Даунінг-стріт, яка проходила в період пандемії.

Фактично він розгорнув ось таку кампанію, яка скомпрометувала Бориса Джонсона. В результаті партія відвернулася від нього і він був змушений піти у відставку. Тому для західних політиків цей випадок буде уроком», – резюмував військовий експерт Олег Жданов.

Фото: focus.ua.

07/08/2022

You cannot copy content of this page