fbpx

Хвалений 3-ій армійський корпус росії втік з-під Харкова – Fоrbes

Про формування 3-го Армійського Корпусу росія говорила ціле літо, показуючи добровольців та техніку, якою їх будуть укомплектовувати.

Ця потуга мала мати до 10 тисяч військових тільки в одній бригаді, а таких бригад мало бути кілька. Сотні новітніх танків та іншої техніки, мільйони витратили на фінансування самих військових, адже їм обіцяли високі зарплати.

“На папері третій армійський корпус є потужною силою, що складається з декількох бригад чисельністю 10 000 осіб у дюжині або більше батальйонів, оснащених сотнями танків Т-80 і Т-90 та іншої техніки. Але це порожня формація, укомплектована старими, непридатними добровольцями “, – розповів колумніст Fоrbes Девід Екс.

Проте, коли настав час «Х» і ця армія увійшла в Україну аби спинити український наступ… вона розтанула!

“І коли минулого тижня авангард 3-го АК увірвався до Харківської області на північному сході України у відчайдушній спробі заблокувати контрнаступ українців, корпус просто… розтанув”, – зазначає журналіст.

Журналіст пише, що ця 3-я армія – це все на що спромігся Кремль аби поповнити власні втрати. Тому такий провал – це дуже погана новина для російських військових дій.

Крім того, російські сили, відступаючи з Харківської області, втратили понад 50% особового складу в підрозділах 11-го армійського корпусу зі складу Балтійського флоту, 64-а окрема мотострілецька бригада Східного військового округу втратила понад 90% особового складу. До цифри входять всі, в тому числі і дезертири, і звільнені через відмову від участі у бойових діях.

Фото: колаж.

09/19/2022

You cannot copy content of this page