fbpx

І для кого це несподіванка? – Колаборантка і ексдиректорка Алла Душкіна, яка вийшла під заставу, втекла з України

Директорку київської школи Аллу Душкіну звинувачують у здачі позицій ЗСУ

Ексдиректорка Печерської гімназії №75 Києва, яку обвинувачують у співпраці з окупантами та здачі позицій ЗСУ, Алла Душкіна втекла з України. Про це на судовому засіданні повідомив її адвокат, передає військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Жінка вийшла під заставу в розмірі пів мільйона гривень і одразу ж не з’явилася на засідання, мотивуючи тим, що захворіла, відповідну довідку передав адвокат.

«Йдеться про директора київської школи Аллу Душкіну, яку звинувачують у здачі позицій ЗСУ в обмін на посаду міністра освіти. Наприкінці липня вона вийшла із СІЗО за пів мільйона гривень», – написав Цаплієнко у Телеграм.

Журналіст каже, що за його даними прокуратура перевіряє чи перетинала жінка кордон з Угорщиною.

Журналіста дивує, що у суду були «залізобетонні докази» листування Душкіної з ворогом про розташування українських сил, але суд дозволив їй вийти під заставу.

ЗМІ вже писали, що жінка співпрацювала з окупантами за обіцянку стати «міністром освіти» в окупантському уряді. Попри те, що сума застави як для вчительської зарплати була високою, жінка зуміла зібрати такі гроші і колегам не відомо, щоб хтось їй в цьому зборі коштів допомагав.

Слідство щодо Душкіної (колишнє прізвище Ратушна) завершилося на початку липня.

За версією слідства, обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини України. «Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора. У винагороду за співпрацю їй обіцяли посаду «міністра освіти» при окупаційній владі», – кажуть в відомстві.

Фото: Обозреватель.

09/08/2022

You cannot copy content of this page