fbpx

І ніби й рада наша Галина Олексіївна, що тут у нас оселилась, говорить, що в такі часи її дім то рай справжній і вона вдячна долі, що от так вийшло, проте нема-нема, а зітхне тужливо

Галина Олексіївна мала дві квартири, одну придбали разом із чоловіком інша дісталася у спадок від далекої родички. Проте наразі вона проживає у малесенькому будиночку на окраїні нашого села.

І ніби й рада наша Галина Олексіївна, що тут у нас оселилась, говорить, що в такі часи її дім то рай справжній і вона вдячна долі, що от так вийшло, проте нема-нема, а зітхне тужливо.

Все почалось з моменту одруження її єдиного сина. Невістка Галини Олексіївни навіть не намагалася приховати свою неприязнь до неї.

Галина Олексіївна скромна, спокійна жінка, яка усе життя пробула за широкими плечима свого чоловіка.

Коли син привів свою наречену для знайомства, Галина зустріла дівчину доброзичливо та раділа за сина.

– Нарешті він одружується, онуки будуть, радість яка, – говорила вона подрузі, – і дівчина гарна, скромна, мовчазна тільки.

Не знала Галина, що мовчазна – це не означає скромна.

Зіграли весілля.

Вже на весіллі невістка ігнорувала свою свекруху, весело щебетала з мамою та подружками, трохи прохолодніше з чоловіком, а ось зі свекрухою спілкуватися не забажала.

— Соромиться, напевно, – намагалася сама собі виправдати її поведінку, – звикне.

Жити молоді стали у двокімнатній квартирі Галини, хоч вона і пропонувала їм іншу свою квартиру.

– Нічого не можу зрозуміти, – бідкалася подрузі часто, – що не так? Адже не лізу я до них ні з порадами, ні з питаннями, а невістка навіть на “добридень” не відповідає.

Жили переважно на її гроші та гроші сина. Світлана, як вона казала, отримувала копійки, яких і на манікюр не вистачить.

А потім несподівано стало відомо про недугу матері невістки. Тоді чи не вперше, Світлана підійшла до свекрухи і заговорила нормально. Просила одне – виручити.

— Ні в кого з нас таких грошей немає. Я б за кордон подалась, але вже третій місяць, що за робітниця з жінки при надії? Може, – сказала і замовкла, – Може ваша квартира друга. врятує життя мамі. Ми віддамо, заробимо і все до копійки віддамо.

Галина Олексіївна вже дрова заготовляти навчилась і кізоньку тримає. Про сина говорить лиш у минулій формі, хоча ми знаємо, що він живий і Світлана досі його дружина і проживають вони з батьками невістки у двокімнатній квартирі господинею якої колись було Галина Олексіївна.

27,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page