fbpx

І знову фейки від пропагандистів рф. Цього разу щодо вторгнення Білоруських військ в Україну

Останнім часом російські пропагандисти різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо ймовірного нападу на Україну білоруських військ.

Ворог це робить свідомо задля того, аби посіяти паніку в суспільстві. Його завдання знизити рівень обороноздатності України та отримати перевагу на полі бою.

Для досягнення цієї цілі окупанти активізували роботу з проведення інформаційно-психологічної операції (ІПсО).

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації при РНБО.

Аби посіяти паніку серед українців, пропагандисти кремля можуть повідомляти нібито про день та час нападу білоруських військ.  Для того, аби переконати у “правдивості” інформації, будуть розповідати ніби отримали її від анонімних джерел у вищих ешалонах влади.

Цитуємо повідомлення

“Для цього ворог використовує сталий вираз: “Ракeтний удар буде о 04:00” і посилання на анонімний авторитет, зокрема “десь із СБУ”, “людина з верхів казала, що в цю суботу точно вже підуть”

У Центрі протидії дезінформації повідомляють, що такі повідомлення є лише маніпуляцією інформацією.

Подібна інформація подається задля того, аби посіяти паніку серед населення та внутрішньо розгойдати ситуацію в Україні.

“За даними Головного управління розвідки Міноборони України, Білорусь не сформувала на кордоні ударні угруповання для можливого нападу, а для їх формування потрібно мінімум два тижні”.

01,07,2022

Головне фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page