fbpx

Індія сертифікує російські підсанкційні танкери

Індія надає сертифікат безпеки для десятків суден російського Совкомфлоту, що дозволяє підсанкційній російській компанії Совкомфлот продовжувати торгувати морською нафтою, – пише видання Reuters.

Сертифікація Індійським реєстратором судноплавства (IRClass), однією з провідних у світі класифікаційних компаній, є останньою ланкою в ланцюзі оформлення документів після страхового покриття, що необхідно для підтримки державного танкерного флоту рф “Совкомфлоту” і доставки російської нафти на зарубіжні ринки.

Дані, зібрані з веб-сайту IRClass, показують, що IRClass сертифікував понад 80 суден, які перебувають під управлінням SCF Management Services (Dubai) Ltd, дубайської компанії, зазначеної як дочірня компанія на сайті “Совкомфлоту”. Джерело агентства, знайоме з процесом сертифікації, повідомило, що більшість суден “Совкомфлоту” тепер мігрували в IRClass через “дочку” в Дубаї.

Класифікаційні товариства підтверджують, що судна є безпечними та придатними до мореплавства, що важливо для страхування та доступу до портів. Із запровадженням санкцій проти рф за вторгнення в Україну, західні сертифікатори припинили надавати свої послуги державі-агресору.

Сертифікатор Індії є одним з 11 членів Міжнародної асоціації класифікаційних товариств (IACS), провідних сертифікаторів, на які припадає понад 90% світового вантажотоннажу. Представник IRClass, заявив, що “індійський класифікатор судноплавства, як міжнародне товариство класифікації суден, повторює, що ми не сертифікували судна, які належать, є під прапором чи керуються російськими компаніями”. Але при цьому відмовився коментувати зв’язок дубайського підрозділу з його російським материнським підрозділом.

Фото: tadviser.

06/24/2022

You cannot copy content of this page