fbpx

Інститут вивчення війни назвав причини через які путін дав наказ на масований ракетний обстріл України

Час публікації: 09:56:02

Попри те, що головною версією путін назвав помсту за атаку на мосту через Керченську протоку, найочевидніше, що так він підіграв тій великій частині суспільства росії, яка прагнула «відплати».

Проте, насправді, ця ракетна атака готувалася вже давно і мала стати реакцією на успіхи ЗСУ, а саме, Харківсько-Ізюмсько-Лиманський кейс.

“Путін під час зустрічі з Радою безпеки РФ звинуватив Україну в скоєнні теpактів проти російської цивільної та критичної інфраструктури, а саме проти Кримського мосту, Курської АЕС та сегментів газотранспортної системи “Турецький потік”. Офіційно українська влада не взяла на себе відповідальності за вибуx на мосту.

Головне управління військової розвідки України (ГУР) також повідомило, що Путін планував цю атаку до вибуху переправи через Керченську протоку, і, якщо це правда, то він планував це для відхилення від Харківсько-Ізюмсько-Лиманського провалу”, – йдеться у зведенні ISW.

На цю користь свідчить і присутність на зустрічі Шойгу, якого кардинально налаштовані російські патріоти вимагають звільнити.

Також путін обіцяв й надалі відповідати таким чином, якщо Україна продовжить здійснювати “теpакти проти російської території”.

“Ця декларація про пропорційність передбачає, що Путін має намір продовжувати підніматися сходами ескалації – сходинка за сходинкою і обережно, а не переходити до радикальніших заходів, таких як застосування ядеpної збpої. Він також може мати на увазі повідомлення російському провоєнному табору про те, що їм варто змиритися зі своїми очікуваннями щодо щоденних бомбардувань України, подібних до 10 жовтня”, – пишуть в ISW.

Проте, в Інституті вивчення війни вважають, що на ці обіцянки в путіна немає достатньої кількості ракет, а ті, які прилетіли на територію України завдали шкоди не критичній чи військовій інфраструктурі, а мирним мешканцям.

“Окупанти завдали удару по дитячому майданчику, парку, консульству Німеччини та бізнес-центру серед інших невійськових цілей. Українська ППО збила половину російських безпілотників і крилатих ракет. Російські атаки на українську енергосистему навряд чи зламають волю України в цій боротьбі, а використання Росією своїх обмежених запасів високоточної зброї в цій ролі може позбавити Путіна можливості зірвати продовження українських контрнаступів у Херсонській та Луганській областях”, – констатували в ISW.

Фото: колаж.

10/11/2022

You cannot copy content of this page