X

Ірина з надією вдивлялася в цінники, що висіли на прилавку магазину. А якщо взяти ці? Але ні, на два не вистачить. В гаманці останні 100 гривень. Зарплата, яку отримала тиждень тому, була розписана по гривні і розлетілася за тиждень. Понуро опустивши голову, жінка вийшла з магазину.

Ірина з надією вдивлялася в цінники, що висіли на прилавку магазину. А якщо взяти ці? Але ні, на два не вистачить, в гаманці останні 100 гривень. Понуро опустивши голову, жінка вийшла з магазину. До Нового Року залишалося всього кілька днів, а вона ще не купила подарунки своїм дітям.

Зарплата, яку отримала тиждень тому, була розписана по гривні і розлетілася за тиждень. Іра дуже сподівалася на новорічну премію в кінці місяця, але на підприємстві сталася пoжeжа в одному з цехів, і всі працівники відмовилися від своїх премій, щоб допомогти керівництву. Тому, що керівник у них золотий, відпустить, коли потрібно, завжди зрозуміє, і колектив склався такий же розуміючий і дружний. Коли вони прийшли і сказали про своє рішення керівнику, той дуже здивувався, але пообіцяв: «Я кожному з вас виплачу премію в подвійному розмірі, як тільки підприємство відновиться».

Іра знову зітхнула. А як же подарунки дітям? І розраховувати вона могла тільки на себе. Чоловіка не стало, коли доньці було всього півроку. Вийшов в магазин і не повернувся: знайшли його на пішохідному переході.

На очах у Ірини з’явилися сльoзи. Вона навіть знала, про що ж мріють її діти.

Дочка, якій зараз було 3,5 роки, завжди коли приходить з садочку, залазить на коліна і захоплено розповідає мамі про ляльки, які мають дівчатка з групи. Не випрошує, а розповідає. І ручками перебирає так, як ніби тримає цю ляльку в руках.

Матвій відразу після cмeртi батька підійшов до неї і сказав: «Не плач, тепер я буду тебе захищати. Тільки мені потрібні боксерські рукавички».

Іра присіла на засніжену лавку. Може, вдасться пояснити дітям відсутність подарунка?

Жінка піднялася і рішуче попрямувала в бік будинку, але порив вітру зі снігом не давав їй іти.

– Дівчино, у Вас випало, – пролунав позаду чийсь голос.

Іра обернулася, біля лавочки стояв літній чоловік із сивими бровами і бородою, який тримав в руках крупну купюру.

– Ні, це не моє.

Чоловік посміхнувся крізь сиву бороду.

– Я бачив, це вилетіло у вас з кишені, – він підійшов, поклав купюру Ірині в долоню і пішов по засипаній снігом стежці.

– З Новим Роком! – почула Іра його звучний голос, підняла голову, але не змогла його розгледіти.

– Спасибі! – гукнула Іра, повіривши в новорічне диво.

автор: Марія Протасова

Читайте також: 10 вражаючих фактів про знак зодіаку-Лев!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

K Vasyl:
Related Post