fbpx

Існує один перевірений спосіб, який дозволить зберегти колір зелені в супі (і не тільки). Для роботи нам знадобиться ніж, дошка і ложка

Напевно багатьом господиням не подобається, коли зелень в гарячих стравах, наприклад, в супі, втрачає свій природний колір. Така страва виглядає вже не настільки апетитною як хотілося б. А як добре було б, якби петрушка, яка опинилася в бульйоні, зберігала свій колір доти, поки не буде з’їдена! Власне, зміна кольору і відбувається через вплив температури. Навіть більше, часто зелень втрачає свій первісний аромат.

Існує один перевірений спосіб, який дозволить зберегти колір зелені в супі (і не тільки). Для роботи нам знадобиться ніж, дошка і ложка. Власне, потрібен майже готовий гарячий бульйон, петрушка і харчова сода. Поки суп «підходить», беремо петрушку, кладемо її на дошку і за допомогою ножа дрібно нарізаємо.

Нашаткувавши зелень, чекаємо моменту закипання супу. Як тільки страва закипить, знімаємо її з вогню і висипаємо в неї заготовлену зелень. Відразу після цього в каструлю додаємо поверх петрушки дрібку соди і ретельно перемішуємо все. Помішуємо 1-2 хвилини, після чого накриваємо каструлю кришкою і залишаємо бульйон в такому вигляді ще на 5 хвилин.

Ось і все, суп готовий до подачі, на смакові якості страви сода ніяк не вплине, а зелень буде виглядати так, як ніби її щойно принесли з грядки.

Смачного!

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page