fbpx

Італійське містечко платить молоді 44 000 євро за переселення: що для цього потрібно?

Італійське містечко Санто-Стефано настільки привітне, що закликає молодих людей переїхати туди й отримати за це великі гроші – 44 тисячі євро. Молодь у містечку дуже потрібна, адже місцеве населення старіє.

Санто-Стефано хоче залучити “свіжу крoв”: що відомо про це селище

Повна назва населеного пункту – Санто-Стефано-ді-Сессаніо у провінції Л’Аквіла регіону Абруццо в центральній Італії. Розташоване містечко на вершині мальовничого пагорба у малонаселеній місцині, пише “24 канал“.

Мешкають там усього 155 людей. І тільки 13 із них – молодші за 20 років. Живуть вони з сільського господарства та туристів. До слова, живуть непогано:

У Санто-Стефано створили особливий – “розкиданий” – готель на 5 зірок Sextantio albergo diffusso. Це воістину розкішний курорт на 29 номерів. Кожен – це окрема історична будівля міста. Пожити можна у різних умовах – від маєтку вельможі до кімнатки середньовічного бoрдeлю.

Старовинні вулички з бруківкою навколо створюють особливий колорит і мають величезний успіх у туристів. Мали успіх.

Чому за переселення у Санто-Стефано платять гроші?

Зараз, у часи пандeмії та, як наслідок, порідіння потоку туристів, містечко задумалося над тим, як би збільшити кількість постійних мешканців. Створити тут інші, не тільки туристичні підприємства.

Тим більше що умови для цього є, та й розташування непогане – 2 години їзди до Риму та 1,5 до Адріатичного моря. Цікавий варіант для людей, які прагнуть змінити обставини або спосіб життя.

Скільки саме та у який спосіб платитиме Санто-Стефано переселенцям?

Варіант цікавий, але людей, які б ним зацікавилися просто так – не так і багато. Тому влада Санто-Стефано вирішила простимулювати охочих матеріально: 44 000 євро за переселення. Що входить у цю суму:

8 000 євро щорічно для кожного нового мешканця протягом перших 3 років проживання.

Грант на 20 000 євро для того, щоб відкрити новий бізнес або перевезти свій старий.

У такий спосіб, сподівається влада, місцеву економіку вдасться перезапустити, а середній вік мешканців – знизити.

Село живе, поки в ньому є люди. Тож це не діловий хід. Ми просто хочемо дати можливість селу продовжувати жити, – пояснив мер Санто-Стефано Фабіо Сантавічка

На яких умовах влада Санто-Стефано готова віддавати 44 000 євро?

Гроші не отримає абихто, хто б за ними не звернувся: кожну заявку окремо розглядатиме мерія.

Подати її можуть тільки люди, яким ще не виповнилося 40 років та які мають дозвіл на проживання в Європейському Союзі. Якщо заявку погоджують, її подавач повинен укласти договір на 5 років і мешкати весь цей час саме у Санто-Стефано.

Попри порівняно жорсткі умови, вже 15 000 людей виявили бажання скористатися “акційною пропозицією”. Строк її, до слова, звершується якраз у день публікації нашої новини – 15 листопада.

До слова, Санто-Стефано – не перше італійське село, яке намагається заохотити молодих містян до переїзду:

У 2019, наприклад, сицилійське село Муссомелі почало продавати ділянки за 1 євро кожна.

У 2017 році місто Кандела в Апулії запропонувало 2000 євро щорічно тим, хто туди переїде.

Однак пропозиція Санта-Стефано – найщедріша станом на кінець 2020 року.

You cannot copy content of this page