fbpx

Кабінет міністрів України кардинально змінив умови програми “Доступне житло”

Кабінет міністрів України кардинально змінив умови програми “Доступне житло”, що дає свободу українцям у виборі своєї квартири в новобудові, пише “Обозреватель”

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду. Він підкреслив, що нова вдосконалена програма забезпечення українців доступним житлом, розроблена Мінрегіоном, повністю мінімізує корупційні ризики при її реалізації.

Також Зубко зазначив, що урядом прийнято постанову щодо порядку забезпечення громадян доступним житлом і порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

За його словами, уряд забезпечує 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів і 50% компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО. “Вводимо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника”, – підкреслив Зубко.

Читайте також: В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ З’ЯВИТЬСЯ ГАРЯЧА ВОДА: У СПРАВІ СТАВСЯ НОВИЙ ПОВОРОТ

Мініст також розповів, що згідно з новим порядком, встановлюється вартість 1 кв. м доступного житла, яка не повинна перевищувати граничну, накладається заборона на продаж отриманого житла за пільговими програмами протягом трьох років. А також введено неупереджений розподіл коштів між регіонами пропорційно чисельності населення.

“Розроблені Мінрегіоном зміни дадуть більше прозорості, відкритості та ефективності як при реалізації програм “Доступне житло” і “Молодіжне кредитування”, так і використання коштів державного та місцевих бюджетів”, – підкреслив Зубко.

You cannot copy content of this page