fbpx

Картопля-гармошка з прованськими травами в духовці

Іноді хочеться приготувати для своєї сім’ї щось смачне і поживне на обід або вечерю. Пропоную запекти картоплю-гармошку з прованськими травами в духовці. Рецепт досить простий і не вимагає дорогих інгредієнтів.

Блюдо шикарно виглядає на святковому столі.

Як приготувати картоплю-гармошку з прованськими травами в духовці.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.
  • спеції – 2 ч.л. прованські трави
  • сіль – за смаком
  • перець чорний – за смаком мелений
  • олія – 60 г
  • часник – 40 г
  • петрушка – за смаком

Приготування:

Для приготування картоплі-гармошки з прованськими травами в духовці потрібні картопля, прованські трави, сіль, мелений перець, рослинне масло, часник.

Для початку підготувати ароматне масло. У його складі всього лише два інгредієнта – це часник і олія (соняшникова або оливкова).

Очистити зубки часнику, пропустити через чеснокодавку або подрібнити на самій дрібній тертці. Додати до маслу, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин для насичення ароматом часнику.

Великі бульби картоплі ретельно промити в проточній воді, використовуючи щіточку. Промиту картоплю обсушити паперовим рушником.

Далі гострим ножем нарізати картоплини тонкими кільцями, які не дорізаючи до нижньої сторони, тобто, картопля повинна триматися разом.

Картоплю за смаком підсолити, приправити меленим перцем і прованськими травами або додатковими спеціями – на ваш розсуд. Слід злегка відкривати часточки картоплі, додаючи прянощі.

Деко застелити фольгою або пергаментом. Покласти картоплю. Зверху змастити ароматним маслом, використовуючи кухонний пензлик.

Надіслати овочі в духовку на 40-60 хвилин. Запікати при температурі 190-200 градусів до м’якості. Час запікання залежить від вашої духовки. Можливо, вам знадобиться менше або більше часу, щоб отримати потрібний результат. Під час запікання слід кілька разів діставати картоплю з духовки і змащувати залишилися часниковим олією, щоб овочі вийшли більш соковитими.

Картопля-гармошка в духовці готова. Подавати в гарячому вигляді з улюбленим соусом, свіжою зеленню і овочами.

Картопля-гармошка з прованськими травами в духовці – дуже ситне і ароматне блюдо, обов’язково сподобається всім гостям без винятку. Для поліпшення смаку до запікають картоплин можна додати скибочки твердого сиру, бекон, м’ясо, часточки помідора. Кінцевий результат залежить від вашої фантазії. Смачного!

You cannot copy content of this page