fbpx

Картину “Маріупольська Богоматір” продали з аукціону, щоб закупити дрони для ЗСУ

Картину українського художника Максима Паленка “Маріупольська Богоматір” продали на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів. Ці кошти підуть на закупівлю дронів для ЗСУ.

“Оскільки висвітлення подій в Україні в ЗМІ згасає, а пожертвування сповільнюються, ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти українській армії боротися з ворогом та захистити свою свободу, землю та життя безневинних людей”, — розповів організатор ініціативи Крістіан Боріс у своєму Twitter.

Вказується, що початкова ціна лота була $16,5 тисяч. Новий власник лоту отримає ще частину знищеної російської БМП.

Картину “Маріупольська Богоматір” (“Our Lady of Mariupol”) Максим Паленко створив як данина поваги захисникам “Aзовсталі”. Робота зображає Богоматір, яка оберігає героїчних захисників заводу, її сутана демонструє внутрішню будову катакомб, які стали притулком військовим і мирним жителям. Сам Максим Паленко не лише художник, а й один з ілюстраторів українського видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”.

Максим продовжив популярну тематику ініціативи Saint Javelin, яка була започаткована канадським журналістом Крістіаном Борисом і якій вдалося зібрати вже понад 2 мільйони доларів на підтримку України.

Фото: Суспільне.

08/03/2022

You cannot copy content of this page