fbpx

Казахстан відмовився від вивчення російської мови з першого класу

З 1 вересня 2022 року учні перших класів у всіх державних школах Казахстану не вчитимуть російську мову, пише Радіо Свобода.

Міністр освіти Асхата Аймагамбетова каже, що таке рішення було ухвалено через завантаженість програми, з якою стикаються першачки.

“У перших класах діти почнуть вивчати граматику рідної, казахської мови. З другого класу ми введемо у програму російську, а вже з третього розпочнеться викладання англійської. Це буде розумним розподілом завантаження”, – вказано у повідомленні.

Проте, якщо батьки наполягатимуть, то діти навчатимуться російською, для цих класів обидві мови викладатимуться відразу, а ось англійська все одно з’явиться після переходу до третього класу.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв все сильніше й сильніше відмежовується від росії. А після того, як Токаєв відмовився визнати квазіреспубліки ЛДНР в присутності путіна, між країнами почалася енергетична війна. Росія перекрила доступ казахської нафти до своїх нафтопроводів, а з уст російських діячів звучать слова про те, що росія подарувала Казахстану свої ж території.

Фото: liter.kz.

08/17/2022

You cannot copy content of this page