fbpx

Кажуть, що очі – це дзеркало душі: як колір очей впливає на характер людини

Кажуть, що очі – це дзеркало душі. Дійсно, коли ми знайомимося, то часто дивимося саме в очі співрозмовнику. Колір очей – це цікава особливість, яка виникла в ході еволюції людини. Наприклад, блакитний колір очей був викликаний мутацією шість-десять тисяч років тому. А у жителів Європи колір очей може змінюватися протягом життя або через кілька місяців після народження – зі світлого в темніший. А у людей похилого віку очі можуть бліднути і навіть “вицвітати”. Цікаво, що зелені очі в давнину вважалися ознакою знахарства.

Як колір очей впливає на характер людини? Астрологи і психологи вважають, що колір очей вказує на характер особистості.

Зелені очі. Люди із зеленими очима – ніжні і добрі, поки справа не стосується життєво важливих для них рішень. У такий момент вони виявляють всю свою рішучість і твердість характеру. Володарі зелених очей – надійні, стабільні, терплячі, рішучі натури. Також вони відрізняються своєю впертістю, напористістю і твердістю. Але при цьому люди з зеленими очима намагаються уникати конфліктів і вирішувати все мирним шляхом, однак, сідати їм на голову не варто.

Люди вважають зелені очі ознакою привабливості. Зелені очі властиві творчим людям. Також зеленооких вважають хитрими особистостями.

Карі очі. Кароокі люди – дуже темпераментні і імпульсивні, різкі й дратівливі особи. Але при цьому вони дуже розумні і мудрі, часто в складних ситуаціях приймають правильні рішення. Вони не люблять монотонності і одноманітності. Вчені пов’язують карі очі з такими рисами особистості, як розвинений інтелект. Власники карих очей бувають впертими, запальними, зарозумілими.

Світло-карі очі. Також такі очі називають горіховими. Люди зі світло-карими очима – дуже працьовиті та старанні, вони дуже  старанні, на них можна покластися. Вони досягають значних успіхів в кар’єрі, коли їм довіряють. Люди з горіховим очима – дуже ранимі і вразливі, довго переживають образу, але не показують цього. Вони схильні до усамітнення, мрійливості і сором’язливості, при цьому – працьовиті та старанні. Люди зі світло-карими очима часто бувають замкнутими, нерішучими, мрійливими.

Блакитні очі. Блакитноокі люди мають спокійний і врівноважений характер, вони холодні і розважливі особистості. Люди з блакитними очима тільки на вигляд дуже вразливі. Вони не люблять рутину. Серед основних рис характеру блакитнооких людей – цілеспрямованість, спокій і образливість. Їх легко зачепити і образи вони пам’ятають дуже довго. Також фахівці вважають блакитні очі ознакою привабливістю.

Сині очі. Люди з синіми очима не лише – чарівні і романтичні натури, але примхливі і образливі особистості. Люблять керувати людьми. Вони сентиментальні й емоційні в житті. Синьоокі люди мудрі, але вони люблять сперечатися і відстоювати свою думку. Також вони – безстрашні особи.

Сірі очі. Сіроокі люди твердо стоять на ногах і домагаються бажаного в житті. Вони не пасують перед труднощами, вирішують проблеми швидко і максимально вигідно для себе. Сіроокі люди – розумні, рішучі, практичні. Їх допитливості немає меж. Вони вдумливі і надійні.

Чорні очі. Люди з чорними очима – дуже темпераментні. Темний відтінок очей є ознакою імпульсивності, конфліктності і запальності, але, як правило, такі люди легко забувають образи. Вони азартні, підприємливі, ініціативні і швидко знаходять спільну мову з людьми. Люблять бути в центрі уваги.

Сіро-зелені очі. Володарів таких очі по праву можна назвати дуже вольовими, прагматичними, сумлінним, працьовитими і справедливими людьми. У них розум поєднується з почуттям, гнучкістю та інтуїцією.

You cannot copy content of this page