fbpx

Керівниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук звільняється з посади

Керівниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук повідомила, що звільняється з посади через скандальний звіт, який вона не підтримує.

“Це – ще одна втрата, яку мені принесла війна. Улюблена робота, 7 років життя, плани на майбутнє, а останні 5 місяців – ще і рятівний круг у вигляді правозахисної роботи на благо рідної країни під час війни. Все розбилося об стіну бюрократії та глухого мовного бар’єру. Справа не в англійській, а в тому, що якщо ти не живеш у країні, в яку вдерлися окупанти та рвуть її на шматки, тобі, напевно, не зрозуміти, що ж тут такого – засудити армію захисників. І немає слів у жодній мові, які здатні це донести до того, хто не відчув цього бoлю”, — зазначила Покальчук.

Нагадаємо, 4 серпня міжнародна правозахисна організація Amnesty International видала звіт про дії українських військових, обвинувативши їх в тому, що вони піддають небезпеці цивільних, створюючи бази та застосовуючи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях.

Це сколихнуло українське суспільство, а в українському офісі заявили, що пресреліз “мав як мінімум дослідити дві сторони та врахувати позицію Міноборони України”.

“Як ми зазначали, представники Amnesty International врешті звернулись до Міноборони з проханням про реакцію, але дали дуже мало часу на відповідь. У результаті цього, самі того не бажаючи, організація створила матеріал, який прозвучав як підтримка російських наративів. Прагнучи захистити цивільних, це дослідження натомість стало інструментом російської пропаганди”, – сказали в українському офісі.

Фото: suspilne.

08/06/2022

You cannot copy content of this page