fbpx

Кілька крапель цього засобу і на капусті зовсім не буде шкідників

Багато господині і господарів регулярно висаджують на грядках капусту, сподіваючись зібрати рясний урожай, але, на жаль, часто капустяна попелиця, хрестоцвіті блішки, капустяний довгоносик, капустяна совка, капустяна муха та інші шкідники можуть повністю знищити майбутній урожай.

Якщо, звісно, нічого не робити.

Та ми розповімо, що зробити для того, щоб відбити у шкідників бажання навіть наближатися до рослин.

Автори одного з youtube-каналів стверджують, що наші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб «заплутати шкідників», адже вони знаходять капусту по запаху.

Тому варто купити будь-яку ефірну олію, яка коштує не дуже дорого. Це може бути лаванда, ялиця, апельсин, м’ята, розмарин, а також ефірні олії лимона та кедра.

Як приготувати засіб:

беремо пів літри теплої води і розчиняємо у ній 20 грамів господарського мила яке попередньо потрібно натерти на дрібній терці, це допоможе розчинитися олії у воді, а також сприятиме прилипанню засобу до рослини. Коли мило розчиниться у воді, додаємо туди ефірну олію. 20 крапель ефірної олії цілком вистачить.

Отриману суміш розводимо у 5 літрах води і переливаємо у пульверизатор для розпилення рідини на рослини. Обприскувати капусточку даним засобом можна двічі на тиждень.

Щедрого урожаю!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page