fbpx

Коломойський взявся оскаржувати націоналізацію Приватбанку

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, суди повертаються до розгляду низки справ, повʼязаних з націоналізацією Приватбанку. Таких справ Українська правда нарахувала аж чотири:

№ 826/7432/17 , № 910/1834/19, №910/15737/20, В усіх цих справах позивачем виступає ексакціонер Привату Ігор Коломойський з вимогою визнати незаконним націоналізацію Приватбанку. До однієї долучається і ексакціонер Приватбанку Геннадій Боголюбов з такими ж вимогами.

А у справі №826/6664/17 кіпрська компанія Тріантал Інвестментс ЛТД, повʼязана з Коломойським та Боголюбовим, позивається до Нацбанку за участі третіх осіб (Мінфіну та ПриватБанку) про оскарження призначення та результатів інспекційної перевірки банку, що передувала націоналізації банку.

Як бачимо, червень став полем бою для Коломойського і Боголюбського за повернення Приватбанку. Проте тільки в Україні. Щодо суду в Лондоні, то Коломойський і Боголюбський навпаки, просили суд відкласти розгляд справи через війну в Україні.

“Слухання дійсно мали б розпочатися у червні цього року, однак, на жаль, попри наші намагання та бездоганну позицію Високий суд Лондона задовольнив клопотання відповідачів про перенесення слухання. Наразі воно заплановане на червень 2023 року”, — сказав в інтерв’ю Forbes СЕО ПриватБанку Герхард Бьош.

“Хоча позитивним залишається те, що на суму позову продовжуватимуть нараховуватися відсотки у розмірі близько $500 000 щодня, що збільшить суму позову майже до $4,5 млрд”, — додав представник ПриватБанку.

Фото: Суспільне.

07/12/2022

You cannot copy content of this page