fbpx

Коли чоловік сказав, що він збирається піти до коханки, Вірочка йому навіть допомогла зібрати речі. Проконтролювала, щоби зарядку не забув, телефон. Акуратно склала шкарпетки і випрасувані сорочки. Просила не забувати приймати те, що приписали йому спеціалісти. А коли за ним зачинились двері, вона тільки тоді дала волю почуттям

Коли чоловік сказав, що він збирається піти до коханки, Вірочка йому навіть допомогла зібрати речі. Проконтролювала, щоби зарядку не забув, телефон. Акуратно склала шкарпетки і випрасувані сорочки. Просила не забувати приймати те, що приписали йому спеціалісти. А коли за ним зачинились двері, вона тільки тоді дала волю почуттям.

Подруга приїхала її рятувати. Вірочка світу білого не бачила. Все запитувала: чому саме з нею таке трапилось. Чому?

Сім років шлюбу Віра намагалася бути зразковою дружиною. Олексій був її другим чоловіком, зустрілися вони вже після 30-ти. Розписалися і з’їхалися. Дітей спільних не було, може, і на краще.

У першому шлюбі Вірочка зрозуміла, що дружина має бути ідеальною у всьому. Чоловік незадоволений чимось, отже, вона причина того. Перший чоловік хотів повернутися, все налагодити, але Віра тоді вже будувала стосунки з Олексієм.

Вона намагалася бути найласкавішою, найдобрішою та найуважнішою. Подруги казали, що так не можна, а вона лише відмахувалась і продовжувала все робити по-своєму. Вона знала, що образ дружини повинен бути ідеальним, щоб все було гладко і тихо.

І ось знову пішов. Всі дівчата плакали, одна Наташа мовчала, а потім заявила:

— До Нового року, повернеться. Перший повертався. Немає більше таких зручних жінок, награється і приповзе додому.

Дівчата шикали на Наталю, а вона не вгавала:

— Ні, ну а хто з ним ще так носитиметься і носа йому втиратиме? Це ж треба таке: поставити на п’ядестал і пилючку з нього здувати. Ти Вірочко мене вибач, але не права ти була з самого початку. Надто йому м’яко спалось і смачно їлось. Так теж не можна. Але ти ж уже зараз його простила. Я ж бачу, у двері подзвонить, ти на руках у дім занесеш. Так?

Вірочка лиш схлипнула. Схоже слова подруги так і залишились для неї не зрозумілими.

А чоловік таки повернувся. Вірочка розкладала пом’яті сорочки і діряві шкарпетки з його наспіх зібраної валізи. Слухала, як він жаліється на “ту” іншу і тихо втирала сльозу щастя:

— А я холодчику твого улюбленого приготувала. З хроном. Сама терла, все як ти любиш. Ти приляж з дороги, а я сюди зараз принесу. Ти ж виморився, любий мій?

Н-но… Схоже деякі люди ніколи не міняються, і не прозрівають. А скільки їх таких є?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page