fbpx

Коли готую чебуреки, замішую тісто саме так! Скоринка завжди хрустка, а начинка неймовірно соковита

Чебуреки за цим рецептом виходять дуже соковиті – просто смакота. Простий секрет перетворить звичайну страву в справжній кулінарний шедевр! Записуйте рецепт!

Чебуреки на горілчаному тесті – просто приголомшливий рецепт, від якого ви ніколи не відмовитеся. Кожен чебурек виходить пухирчатим і неймовірно смачним. Ніяких дріжджів і сухого тіста. Розкриваємо секрети, про які мало хто знає.

Інгредієнти:

– борошно пшеничне – 1 кг

– горілка – 2 столові ложки

– олія соняшникова – 200 мл

– свинячий фарш – 800 гр

– зелень – 1 пуч

– вода – 320 мл

– яйце – 1 шт

– цибуля 2 шт

– сіль за смаком

Приготування:

1. Закип’ятіть воду і додайте півсклянки борошна (склянка – 250 г). Гарненько розмішайте масу віночком, щоб вона вийшла без грудок. Відставте в сторону і дайте їй охолонути.

2. Додайте в воду з борошном яйце і горілку і ще раз все перемішайте.

3. Поступово всипте в отриману суміш всю муку і замісіть тісто. Якщо воно липне до рук, не бійтеся додати ще трохи борошна. Відставте тісто в сторону на 30 хвилин, щоб воно вистоялося.

4. Через півгодини вимісіть його ще один раз і залиште ще на 30 хвилин. Поки тісто ще не готове, приготуйте начинку. Для цього очистіть цибулю і пропустіть її через м’ясорубку.

5. Змішайте фарш і цибулю, додайте перець, сіль і дрібно нарізану зелень.

6. Коли тісто готове, відріжте від нього шматочки розміром не більше тенісного м’ячика. Розкачайте качалкою тонкі коржі.

7. Візьміть корж, викладіть на нього 2 ч. л. готового фаршу і розрівняйте його по одній половинці коржа. Накрийте м’ясо другою половинкою і акуратно притисніть краї, видавлюючи повітря з начинки.

8. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте кожен чебурек з 2 сторін до золотистого кольору.

9. Як варіант, ви можете зробити більше тіста і, загорнувши частину в поліетиленовий пакетик, відправити його в холодильник не довше, ніж на 2 дні. Такий варіант підходить в тому випадку, якщо ви хочете приготувати ще порцію чебуреків через декілька днів.

10. Викладіть готові чебуреки на паперові рушники, щоб з них стік жир. Смачного!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page