fbpx

Коли мені було 14 років, моя мама зібрала свої речі і пішла, в той час як тато був на роботі. Вона забрала з собою все: меблі, одяг, столові прилади, посуд, техніку. Я залишилася одна в порожньому будинку. Я плaкала, кpичала, просила її не йти або хоча б взяти мене з собою

Мої батьки ніколи не ладнали, і навіть в дитинстві я розуміла, що вони не люблять один одного.

І ось одного разу, коли мені було 14 років, моя мама зібрала свої речі і пішла, в той час як тато був на роботі. Вона забрала з собою все: меблі, одяг, столові прилади, посуд, техніку… Я залишилася одна в порожньому будинку. Я плaкала, кpичала, просила її не йти або хоча б взяти мене з собою.

Потім я подзвонила батькові і розповіла йому про те, що трапилося. Він не міг піти раніше з роботи, але пообіцяв, що постарається прийти якомога швидше і попросив закрити всі вікна і двері.

Навіть не знаю чому, але я в той момент згадала смачні бутерброди, які тато завжди робив для мене, і вирішила приготувати один для нього. Я зробила бутерброд і поклала його на пластикову тарілку, яку знайшла в кухонному столі. А потім пішла на ганок чекати тата.

У підсумку я так просиділа близько 4 годин. Коли батько повернувся додому, він був вражений тим, яким порожнім і «випотрошеним» виглядав наш будинок.

Я в той момент простягнула тарілку і сказала: «Я зробила його для тебе». Тато взяв бутерброд, сів поруч зі мною, і ми разом його з’їли. Я бачила, що батько щосили намагався НЕ розплакатися у мене на очах, але зсередини його розривали емоції.

З тих пір минуло 10 років. І тато досі згадує про той день. Він каже, що своїм маленьким жестом я тоді прикрасила найжаxливіший день в його житті. Він каже, що я врятувала йому життя.

А потім у тата погіршилось здоpoв’я і він змушений був лягти в лiкарню. Там він познайомився з 35-річною дівчиною, яка ніколи не була заміжня і не мала власних дітей.

Оскільки різниця у віці була суттєвою – 13 років, ніхто з них не уявляв, що їхня історія матиме продовження.

Але доля склалася по-іншому і вже через рік Марина (дівчина з лiкарні) і мій батько одружилися. До мене Марина відразу почала ставитися, як до рідної, навіть ходила зі мною по магазинах, вибирала для мене одяг і взуття. Коли у батька не було грошей, то вона з легкістю мені допомагала.

Перший дзвінок до мами ми зробили через три роки, як вона від нас пішла. Я поступила в коледж і потрібно було заплатити за навчання. Тато на той час багато грошей не мав, а Марина була в дeкреті (у мене наpодився маленький братик).

То й ми і подумали, що час моїй матері згадати за мене, адже жодної звістки від неї за весь цей час не було. Мама працювала в Італії, гроші у неї точно були. Та не зважаючи на це, у допомозі мені вона відмовила, аргументуючи це тим, що їй і самій дуже складно на чужині.

Пізніше виявилося, що вона купила собі однокімнатну квартиру в центрі міста і облаштовувала для себе житло. Наголошую, для себе, бо якби вона хотіла, щоб ми жили разом, то купила б двокімнатну квартиру в простішому районі.

Тоді ми якось викрутилися, я закінчила навчання, знайшла хлопця. Він запропонував мені заміж, і я звичайно ж, погодилася.

Читайте також: Стефа складала в шафі й зауважила: немає фати, а згодом тітка знайшла її серед залишків Катиних речей – розрізану навпіл

Коли моя мамочка дізналася про весілля, то відразу ж з’явилася. Вперше за майже 10 років! Приїхала вся красива така, доглянута. Відразу ж почала керувати процесом, давати цінні вказівки.

Коли настав час благословляти молодят, моя мама звичайно ж, на правах рідної мами, сіла разом з батьком, бабусею та дідусем до благословення.

Мене охопили змішані емоції. Так, це моя рідна мама. Але я воліла б краще отримати благословення від Марини, яка весь цей час була для мене мамою.

За матеріалами.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page