fbpx

Коли потрібно заснути, щоб прокинутися бадьорим о 7 ранку

У вас бувало таке: ви дуже швидко лягли спати, бо треба було рано вставати на роботу, але, в результаті, вранці почувалися ще більш втомленими? Ну, швидше за все, ви не правильно розрахували час сну.

Не думайте, що якщо довше поспати, то на наступний день ви будете почуватися відмінно. Наш організм влаштований набагато складніше. Але, на щастя для нас, хтось створив “калькулятор сну”, який використовується на веб-сайті web-blinds.com. Тепер ми можемо точно прорахувати, коли потрібно лягти спати, одним натисканням кнопки!

Виявляється, що суть у фазах сну, а не в його кількості. Якщо ви прокинетеся в неправильний час в середині циклу сну, ви відчуєте себе ще більш втомленим, навіть якщо спали довше, ніж зазвичай.

Отже, якщо вам потрібно встати о 7 ранку:

Тоді лягаєте спати о 21.46 або о 23.16. Якщо у вас насичений вечір, і вам не підходять такі ранні варіанти, то ідеально буде заснути о 00.46 або о 02.16.

Калькулятор сну враховує, що, у середньому, людина засинає за 14 хвилин, тому вам не обов’язково бути в ліжку точно до цього часу.

Якщо вам потрібно встати о 6 ранку

Читайте також: Часто прокидатися вночі у той самий час – це сигнал, який не можна ігнорувати! Прочитайте, чому це відбувається!

Щоб встати о 6 ранку, ви повинні заснути о 20.46, 22.16 або навіть о 23.46. Якщо ви справжня сова, відповідний час – 01.16.

Як щодо 8 ранку?

Немає необхідності рано вставати, щоб вчасно потрапити на роботу? Не бійтеся. Щоб бадьоро прокинутися о 8 ранку лягайте о 22.46, 00.16, 01.46 або о 03.16.

Що таке фази сну?

Фаза сну триває близько 90 хвилин. За цей час ми проходимо 5 стадій сну: 4 етапи сну без швидкого руху очей і один етап швидкого сну.

Ми переходимо від легкого сну в 1-й стадії до дуже глибокого сну в 4-й стадії. Важко розбудити людину на 4-й стадії циклу сну, тому якщо прокинутися на цьому етапі, ви будете почуватися розбитим.

Саме на 5 етапі, під час швидкого сну, ми найчастіше бачимо сновидіння. Гарних вам снів =)

За матеріалами – РадіоМаксимум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page