fbpx

«Коли ви все відпускаєте, до вас приходить найкраще» – 7 порад Шрі Шанкара здатні наповнити оптимізмом

“Поки ви не навчитеся керувати веслами, марно міняти човен”

Шрі Шрі Раві Шанкар – індійський гуру і громадський діяч, засновник міжнародної організації «Мистецтво Життя». У 2004 і 2006 роках висувався Нобелівським комітетом на здобуття Нобелівської премії миру, в 2009 році увійшов до списку 5 найвпливовіших людей Індії за версією журналу Fоrbes Іndia. Ідейний натхненник міжнародного форуму «За етику в бізнесі», який щорічно проходить в Європейському парламенті.

1. Не потрібно нікуди поспішати. Але потрібно бути там, де тобі добре. Якщо відчуваєш, що ти десь не там, вставaй і йди туди, куди кличе внутрішній голоc. Пам’ятай, щоб щось знайти необов’язково кудись йти. Це дуже тонка грань, ключ в постійній присутності.

2. Не намагайтеся контролювати людей і події. Не плануй, не чекай, не бажай, ослаб хватку. Умій витримати паузу, протягом якої нічого не відбувається. Дозволяй людям приходити до тебе, а подіям траплятися. Вони відбуваються з тобою не просто так!

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

3. Давай собі свободу бути собою, а іншим – бути іншими. Пам’ятай, що у кожного свій шлях і свої уроки. Якщо ваші шляхи перетнулися – прекрасно, але якщо вони розійдуться, це також добре, тому, що все і завжди на благо.

4. Не намагайся мати все і одразу. Навіть, коли здається, що нічого нема – завжди є щось, а якщо чогось не вистачає – протягне рука друга, брата, сестри, невипадкового перехожого. Будь помірний у всьому!

5. Зустрічай з посмішкою і любов’ю всіх і вся. Ніколи не прощайся, тому що ніщо і ніколи не є фінальним. Кажи: “Дякую, і до нових зустрічей”.

6. Будь відкритий для людей, кoсмocу, Бoга – називай, як хочеш. Повір – все в твоєму житті складається найкращим чином для тебе. Навіть коли здається, що гірше нікуди, є куди… Ніколи не знаєш, де знайдеш, а де втратиш.

7. Щоб одягнути чисту сорочку, потрібно зняти грязну. Неможливо пізнати нове або змінитися, будучи затиснутим рамками старих догм і переконань. Зробіть свій розум гнучким!

Опубліковано 30 січня 2019 року

You cannot copy content of this page