fbpx

Копійчаний засіб виштовхує бруд з килима! Змішайте 2 інгредієнта – і він ніби вчора з магазину

Яким би не був інтер’єр вашого будинку, є один елемент, який зробить його комфортнішим і затишнішим. Не вигадуйте нічого нового – постеліть килим з високим і густим ворсом, щоб ноги тонули кожен раз, коли ви по ньому проходите.

Дехто примудряється знайти мінус і в цій ідилії – прибирання. Так, чистити такий килим непросто і задоволення це не з дешевих, якщо ви наймаєте професіонала. Але замовляти дорогу чистку не обов’язково. Використовуй ці способи.

Як почистити килим

Підіть іншим шляхом. Приготуйте суміш, яка буквально виштовхує забруднення з ворсу. Ніяких хімічних складових, тільки те, що є в кухонній шафці кожної господині. Змішайте кілька базових продуктів, нанесіть, почекайте 20 хвилин і пропилесосьте поверхню. Застосовуйте під час генерального прибирання і не турбуйтеся про забруднення ще цілий місяць.

3 способи очистити килим

Говорити, що один з них менш ефективний, а інший вражає результатами було б помилкою. Ви можете випробувати кожен по черзі і вибрати той, який підходить вам по всім параметрам: колір килима, тип забруднення, очікуваний результат.

Сіль і сода

Необхідно почистити сумішшю звичайної солі та соди забруднену ділянку (пляму). Зачекайте 20 хвилин і просто пропилесосьте. Це відмінний засіб в боротьбі з невеликими жирними плямами. Його вибирають через ефективність та безпеку.

Оцет

Розведіть 20 мл столового оцту в 1 л води. Змочіть в розчині чисту ганчірку і протріть нею килим. Почекайте 20 хвилин, а після протріть килим вже сухою ганчіркою. Потім пропилесосьте. Так ви зможете надати килиму первісний вигляд.

Чайна заварка

Темні килими теж потрібно чистити. Але засоби залишають на такому покритті плями. Саме тому варто використовувати чайну заварку. Заваріть чай. Процідіть його. Розсипте заварку на брудній ділянці килима. Зачекайте, поки вона повністю висохне, а потім зберіть пилососом.

Радимо вам відмовитися від використання жорстких щіток. Вони не тільки шкодять структурі ворсу, але і затирають плями замість того, щоб видаляти їх. Кожен раз, коли ви чистите, використовуйте щітку з м’якою щетиною і проводьте тільки у напрямку ворсу.

Як бачите, чистка може бути не хімічною, дешевою, простою, а результат – гідним захоплення. Все необхідне лежить в найближчій шафці. Випробуйте метод який вам сподобається вже під час наступного прибирання.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page