fbpx

Королева Єлизавета ІІ в жовто-блакитному вбранні в Міжнародний день безневинних дітей – жеpтв військової агресії зустрілася з ведмежам Паддінгтоном

З нагоди святкування платинового ювілею Королеви Єлизавети II, ведмежа Паддінгтона запросили до Букінгемського палацу на чаювання з Королевою. Цією зустріччю Королівська родина поділилася на Ютуб.
Історія Паддінгтона – більше, ніж просто вигадка.

Наприкінці 1930-х – початку 1940-х років письменник Майкл Бонд побачив єврейських дітей-біженців, що прибули до Великої Британії, рятуючись від нaцистських жaхів. “Всі вони мали етикетку на шиї з їхнім іменем та адресою, а також невеликий футляр або пакет з усіма їхніми цінними речами, — казав Бонд в інтерв’ю The Telegraph. – Немає сумнішого видовища, ніж біженці”. В 2014 на великі екрани вийшов фільм британського режисера Пола Кінга “Пригоди Паддінгтона”. Нагадаємо, що в українському прокаті його озвучував Президент Зеленський.

Образ ведмедика Паддінгтона певним чином уособлює образ дітей, що лишилися без опіки через війну.

“Будь ласка, подбайте про цього ведмедика. Дякую”, — йшлося в бірці на шиї Паддінгтона, коли на вокзалі його знайшла та прихистила британська родина Браунів. В цьому контексті жовто-блакитне вбрання Королеви набуває особливого сенсу, адже Велика Британія стала тією країною, що прийняла тисячі українських біженців, пише Vogue.

Фото: proshokino

06/05/2022

You cannot copy content of this page