fbpx

Корпорація IKEA продасть всі заводи на росії

Корпорація IKEA вирішила зменшити масштаб бізнесу в росії та білорусі – компанія планує зменшити кількість співробітників та продати всі чотири заводи в рф.

Про це повідомила пресслужба IKEA.

IKEA продасть всі свої чотири заводи на росії, які знаходяться в Ленінградській, Кіровській і Новгородській областях. Нових власників для фабрик уже шукають.

Торгові центри «Мега», що належать IKEA, продовжать працювати.

Окрім того, компанія скоротить штат співробітників на власних виробництвах. Товари для дому, що знаходяться на складах, розпродадуть співробітникам та клієнтам.

В компанії пояснюють це тим, що війна в Україні вже страшно вплинула на життя багатьох людей.
Там нагадують, що 3 березня Inter IKEA Group та Ingka Group оголосили про призупинення діяльності IKEA в росії та білорусі через війну в Україні.

«Відтоді пріоритетом стало забезпечення підтримки та безпеки співробітникам, а групи компаній змогли гарантувати 6-місячну зарплату всім співробітникам, а також основні переваги», — вказали у компанії.

Однак кажуть, що обставини не покращилися, і нищівна війна триває. Підприємства та ланцюги постачань у всьому світі сильно постраждали, і тож у компанії не бачать можливості відновити роботу найближчим часом.

На даний момент у штаті числяться 1009 осіб. Почати звільнення хочуть із 1 липня.

Співробітникам, що залишилися, належить підтримувати функціонування виробництва, яке компанія продаватиме, пише Громадське радіо.

Фото: novyny.online.

06/16/2022

You cannot copy content of this page