fbpx

Корисні поради для тих у кого є пластикові вікна і двері

Монтажники металопластикових вікон забувають розповісти власникам два важливих моменти про їх експлуатацію.

Металопластикові конструкції зараз встановлюють практично в кожному будинку, офісі, салоні, магазині і т.д. Установка такої конструкції не займає багато часу і зусиль. Приходять браві монтажники, професійно роблять всю роботу і благополучно йдуть. Тільки вони забувають розповісти щасливим власникам два дуже важливих моменти.

Перший момент: на конструкціях пластикових вікон і дверей є рухомі деталі, які потребують змащування. Проробляти цю процедуру необхідно хоча б раз на рік. Використовуйте для цього спеціальне машинне масло, наприклад, таке, як для змащення швейної машинки. Його можна придбати практично на кожному кроці, запаковано масло в маслянку з капрону.

Другий момент: з приходом холодів вікна необхідно переводити на зимовий режим використання. Відкривши конструкцію вікна, на бічній частині рами можна помітити виступи у формі невеликих циліндрів з боку кріплення ручки. Знайдіть на металевих виступах точку, яка повинна знаходитися з лівого боку. Положення точки свідчить про літній режим експлуатації. Скористайтеся шестигранним ключем (4 мм) для настройки режиму. Зараз точка знаходиться в тому положенні, де на циферблаті годинника знаходиться цифра 3, а повернути треба в положення 9 години.

За рахунок зміни положення циліндра здійснюється більш щільне притискання рами до ущільнювача. Цю дію необхідно виконати з усіма циліндрами, а з приходом теплої пори року повернути в положення на 3 годину.

Змащувати вікна необхідно якраз в тих місцях, де знаходяться ці циліндри і є інші рухомі елементи. Поверніть ручкою в різні положення і побачите, що і де рухається при цьому. Якщо змащування проводити регулярно, але без фанатизму, металопластикові конструкції будуть відкриватися набагато легше, без зайвих зусиль і неприємних звуків. Можете перевірити герметичність конструкції і в тих місцях, де тягне холодом, приклейте ватяні валики на клей ПВА.

Це основні факти, про які слід знати всім власникам металопластикових вікон та дверей, щоб вони служили довго і надійно.

You cannot copy content of this page