fbpx

Коржики як в школі – це моя коронна страва вже років 10!

Пам’ятаєте, такі коржики раніше продавалися в шкільних їдальнях? Смак у них приголомшливий, знайомий з дитинства.

Сьогодні будемо готувати ті самі, коржики, зі шкільної їдальні.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

– Масло – 100 гр

– Цукор-пісок – 100 гр

– Яйця курячі – 1 шт

– Борошно – 400 гр

– Розпушувач тіста – 10 гр

– Молоко – 100 мл

– Сіль – за смаком

– Ванілін – за смаком

Як приготувати коржики:

1. Перш ніж приступити до приготування, потрібно дістати з холодильника вершкове масло, щоб воно добре розм’якшилося. Масло можна замінити маргарином. Коли масло стане м’яким, додаю до нього весь цукор. За допомогою віночка або виделки ретельно розтираю масло з цукром.

2. Додаю яйце і добре все перемішую. Напевно можна використовувати для цих цілей міксер, мені і віночка виявилося достатньо.

3. Тепер додаю розпушувач тіста і ванілін. Потім молоко. Я налила прямо з холодильника. Акуратно замішую попередні інгредієнти і додаю просіяне борошно. Більше половини висипаю в миску, решта на стіл, щоб зручно було замісити тісто. Тісто виходить дуже м’яке і еластичне.

4. Розкочую пласт тіста, завтовшки 7 міліметрів. Коржики можна вирізати круглою чашкою, а можна скористатися формочками для кексу. За бажанням, коржик можна присипати цукром.

5. Випікаються коржі дуже швидко, приблизно 15 хвилин при температурі 180 градусів. Довше не тримайте, бо можуть стати сухуватими. Зверніть увагу, як коржики погладшали і підросли в духовці. Сама того не очікувала. Це дійсно справжні молочні коржики. Вони м’які і ароматні.

Смачного!

You cannot copy content of this page