fbpx

Найкращі рослини-компаньйони для полуниці

Кращі рослини-компаньйони для полуниці

Полуниця – прекрасна ягода, яка до смаку багатьом із нас. А посадка її на присадибній ділянці дозволяє насолоджуватися нею весь сезон. Незважаючи на досить простий процес росту, його можна поліпшити, а значить, отримати більше врожаю. Одним із способів є посадка поруч рослин-компаньйонів. Вони допоможуть боротися зі шкідниками, поліпшать смакові характеристики ягоди і її кількість.

Огіркова трава – кращий друг полуниці

Огіркову траву можна вважати найкращим компаньйоном для полуниці. Багато садівників запевняють, що сусідство з нею допомагає поліпшити смак ягоди, а також збільшити її кількість.

Огіркова трава відмінно бореться зі шкідниками, притягуючи їх ворогів. А ось квіточки її дуже подобаються бджолам, які можуть заодно опилять і квітки полуниці, збільшивши урожай.

Однак важливо садити огіркову траву з північного боку від полуниці. Вона росте швидко і може перекривати ягоді сонце.

Збільшуємо врожайність

Люпин – представники сімейства бобових, вони працюють як поглиначі азоту з повітря, перенаправляючи його в грунт. Азот – одне з улюблених добрив полуниці.

Листовий салат і шпинат. Обидві трав’янисті рослини рекомендується садити поруч з полуницею. При такому сусідстві ви отримаєте найкращий урожай відразу від трьох.

Боротьба зі шкідниками

Кмин приваблює комах наїзників, які відкладають яйця в тіла інших організмів. Зокрема, ними стає тля і ряд інших шкідників, небезпечних для полуниці.

Часник і цибуля працюють як антиосвежувач. Їх запах неприємний для цілої низки комах. Це тля, блохи і довгоносики.

Чебрець – відмінний компаньйон для відлякування гусениць від полуниці. Він також привертає журчалок, які харчуються попелицею, гусеницями та трипсами.

Кріп / фенхель / коріандр / шавлія – ​​всі ці трави не підпустять до полуниці слимаків, що особливо важливо при першій посадці.

Небезпечні для полуниці рослини

Як бачите, існує цілий ряд рослин-компаньйонів для полуниці. Але далеко не кожен «сусід» їй припаде до душі.

Читайте також: Морква сходить на 3-5 день після сівби! як посіяти моркву без прорідження, але зібрати великий врожай

Капустяні. Одним з найгірших сусідств, буде сусідство з сімейством капустяних. Обидві рослини в такому випадку принесуть менший урожай.

Якщо на якихось рослинах в минулому сезоні ви виявили грибок, садити поруч з ними полуницю не варто. Вона дуже вразлива до цього виду уражень. Краще зробити перерву на п’ять років для цієї ділянки грунту.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page