fbpx

Країна, яка активно допомагала біженцям з України заявила про припинення програми допомоги переселенцям. Що сталось? Подробиці

Як відомо, з 18 березня 2022 року у Сполученому Королівстві Великої Британії  працювала програма допомоги тимчасовим переселенцям з України Homes for Ukraine.

Програма передбачала отримання візи та безкоштовне житло, але була важлива умова, якщо ви знайдете спонсора, який хоче поселити у себе.

Також раніше повідомлялось, що уряди Шотландії та Вельсу самі стали спонсорами і також надавали допомогу з працевлаштуванням та навчанням. Завдяки цьому потік біженців там став значно вищим, ніж у решту регіонів.

Нагадаємо, що 10 червня 2022 року Вельс призупинив програму оформлення віз, а у Англії суттєво скоротилася кількість спонсорів, які можуть надати житло українцям.

Нещодавно ж стало відомо і про те, що 13 липня 2022 року програму допомоги тимчасово зупиняє і Шотландія.

Причиною такого рішення стала недостатня кількість необхідного для прийому людей житла.

Тепер, нові заявки не розглядатимуться, проте ті, хто вже отримав погодження від шотландського уряду, будуть забезпечені житлом та іншими необхідним умовами.

Тобто на даний момент скористатися британською програмою «Житло для українців» можуть лише ті, хто знайде спонсора Сполученому Королівстві, що забезпечить їх житлом.

13,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page