fbpx

«Кремлівські “стратеги” ведуть себе, як дитина» – Лана Зеркаль прокоментувала чергову зупинку турбіни «Північного потоку-1»

“Газпром” оприлюднив заяву про чергову зупинку турбіни на газогоні «Північний потік -1» через «ремонт». Лана Зеркаль наголосила на тому, що ці «вмикання-вимикання» зараз Європу вже не лякають, а дратують.

«Ми думали, що це якась геополітична гра, а насправді кремлівські “стратеги” ведуть себе, як дитина, що погрожує назло мамі відморозити вуха.

Навіть німецькі урядовці все зрозуміли, демонструють витримку і готуються проходити зимовий сезон без російського газу», – написала вона в своєму Фейсбук.

І вона називає причину такої сміливості німців – «вони нарешті усвідомили, що російський газовий шантаж – ознака розпачу».

Зеркаль вважає, що Росія приховує програш в сфері економіки.

На Росії, за її словами, засекречена макроекономічна інформація, заборонено публікувати інформацію про експортні та імпортні операції, немає даних про притік та відтік капіталу, немає даних про інвестиції, жодної інформації про реальну кількість видобутку нафти та газу.

Зеркаль каже, що справа не в тому, що з Росії пішли іноземні компанії, які забезпечували 40% ВВП країни, не в тому, що 500 тис. висококваліфікованих росіян покинули Росію, не в тому, що 5 млн. залишилися без роботи і не в «Ниві» без подушок безпеки… Справа в тому, що в країну не будуть інвестувати і її найближчий союзник Китай це вже продемонстрував.

«Вони повністю згорнули інвестиції в Росію в рамках мегапроекту “Один пояс – один шлях”», – каже Зеркаль.

І всі ці сукупні цифри дали Німеччині сили на прояв характеру – що вони перезимують без Росії.

«Вже навіть Кісінджер не захищає росіян, тільки один Орбан», – резюмує Зеркаль.

Фото: Гордон.

07/26/2022

You cannot copy content of this page