fbpx

Кулеба прокоментував умови перемир’я

Міністр МЗС Кулеба впевнений, що метою Росії й надалі залишається повне знищення України, тому переговори про мир можливі лише після повної поразки армії РФ на фронті. Про це він заявив в інтерв’ю Forbes.ua.

Кулеба наголосив, що нині мирні переговори не відновлюються через дії самої Росії.

“Статус мирних переговорів – це удар по Вінниці, удар по Миколаєву, удари по Харкову, інших містах і штурмові дії росіян на сході України. Росіяни як мантру повторюють: “Від 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення”. Спосіб із фронтальної атаки на Україну з метою одномоментного знищення було змінено на концентровані удари і просування зі сходу. Але ціль залишилася незмінною – знищити нас. Кожною такою заявою роcіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї операції – знищення України”, – сказав Дмитро Кулеба.

Кулеба не вважає за доцільне сідати за стіл переговорів, щоб вкотре почути ультиматуми від Pосії.

“Він (Володимир Зеленський) не виключає можливість переговорів, але зараз для цього немає підстав, з огляду на агресивну поведінку Pосії. Він дуже чітко прокомунікував це з лідерами країн, які натякали на переговори. Ці лідери теж перестали про це говорити”, – додав Кулеба.

Президент Зеленський 14 червня заявив, що немає великого бажання вести діалог з президентом Pосії Путіним, але якщо Москва справді хотітиме миру, то переговори мають бути після виведення російських військ з території України.

Фото: tsn.ua.

07/18/2022

You cannot copy content of this page