fbpx

Курка, яловичина, свинина і свіжа печінка – королівський набір, гідний будь-якого столу

Як приготувати французький паштет.

Мало хто знає, що справжній французький паштет зовсім не схожий на безформну масу з м’яса і субпродуктів. Це повноцінний пиріг, начинений подрібненим м’ясом і печінкою.

Особливу пікантність йому додасть коньяк, в якому м’ясні інгредієнти потрібно обов’язково вимочити, і жменю фісташок. Навіть найпростіше тісто з такою начинкою заграє новими фарбами. До слова, ви можете взяти вже готове , і навіть краще, якщо воно буде листковим.

Ігредієнти; яйця 3 шт.; пшеничне борошно 400 г.; вершкове масло 200г.; вода 50 мл.; фісташки 100 г; яловичина 650 г.; rуряче філе 450 г.; коньяк 50 мл.; яловича печінка 300 г.; сіль за смаком; чорний перець (мелений)за смаком; Свинина 350 г.; паприка за смаком; прованські трави за смаком.

Приготування:

Замочіть яловичину, свинину, печінку і філе в коньяку, герметично упакуйте в харчову плівку і залиште на ніч в холодильнику.

Фісташки залишіть в холодильнику і приступайте до підготовки начинки.

Свинину і яловичину пропустіть через м’ясорубку і змішайте з сіллю, перцем, паприкою, прованськими травами і фісташками.

Куряче філе наріжте на стейки і відбийте через плівку. Натріть відбивні паприкою, сіллю, перцем і прованськими травами.

Печінка наріжте на невеликі шматочки і також натріть спеціями.

Просійте борошно, змішайте її з сіллю, додайте 3 ст. л. води, 2 яйця, розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Розкачайте в товстий пласт і викладіть його у форму.

Першим на тісто викладіть меншу частину фаршу, потім печінку, шар з курячого філе, а зверху залишивший фарш.

Закутайте начинку в тісто, змастіть його збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на годину і 15 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Фото – ілюстративне

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page