fbpx

Китай запровадить санкції проти Пелосі та її родичів

Китай оголосив про запровадження санкцій проти спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі через її візит до Тайваню. Санкції стосуватимуться і найближчих родичів політикині.

Таку заяву зробили в Міністерстві закордонних справ КНР, звинувативши Пелосі у “грубому втручанні у внутрішні справи Китаю”.

“Це серйозно підриває суверенітет і територіальну цілісність Китаю, зневажає принцип “одного Китаю” та серйозно загрожує миру і стабільності в Тайванській протоці. У відповідь на кричущу провокацію Пелосі Китай вирішує запровадити санкції щодо неї та її найближчих родичів відповідно до відповідних законів КНР”, – йдеться в повідомленні.

Поки не відомо, які саме санкції буде введено. Традиційно персональні санкції включать заборону на в’їзд та блокування рахунків та інших активів особи на цій території.

Китай уже викликав європейських дипломатів, через заяви країн “Великої сімки” та ЄС, які критикують китайські військові навчання навколо Тайваню. Нагадаємо, що ці навчання проводяться у шести зонах навколо острова, із залученням військово-морських та військово-повітряних сил, ракетних військ, сил стратегічної підтримки та матеріально-технічного забезпечення.

Сама Пелосі заявила, що США не дозволять Китаю ізолювати Тайвань, перешкоджаючи візитам на острів офіційних осіб Америки. Про це вона заявила виступаючи в Японії під час закінчення свого “азіатського турне” і наголосила, що США віддані підтримці «демократії Тайваню і не відступлять від зобов’язань, які взяли на себе».

Фото: slovoidilo.ua.

08/05/2022

You cannot copy content of this page