fbpx

Лавров в інтерв’ю: росія не нападала на Україну

Росія розпочала «спеціальну операцію» в Україні, коли в неї не залишилося іншого виходу. Про це 16 червня в інтерв’ю західним ЗМІ заявив голова МЗС рф Сергій Лавров.

«Ми не вторгалися в Україну. Оголосили спеціальну військову операцію, коли у нас не залишилося жодного способу пояснити Заходу, що він займається злочинною діяльністю», – сказав міністр (цитата з ТАРС ). Він пояснив, що має на увазі “втягування” України в НАТО та підтримку Володимира Зеленського.

«Ми не нападали ні на кого. Нападали на росіян в Україні», – наголосив Лавров.

При цьому дипломат зазначив, що ситуація із початком спецоперації не змінилася. «Ми повертаємося до того, заради чого погоджено мінські домовленості: захист росіян на Донбасі, яких зрадили і французи, і німці. Англійці теж були у перших рядах. Усі наші західні колеги казали, що не можуть змушувати Київ виконати мінські домовленості», – додав Лавров.

Раніше глава російської делегації на переговорах з Україною та радник президента РФ Володимир Мединський розповідали, що цей процес «перервано з ініціативи України», проте сторони «періодично телефонують». Остання очна зустріч делегацій відбулася ще 29 березня у Стамбулі.

Фото: versiya.info.

06/16/2022

You cannot copy content of this page