fbpx

Легкий і швидкий літній тортик з тонким кавовим ароматом. Інгредієнти найпростіші, готується швидко і просто, а смак – незабутній

Легкий і швидкий літній тортик з тонким кавовим ароматом. Інгредієнти найпростіші, готується швидко і просто, а смак – незабутній.

Складові:

  • кефір. 2,5% 0,5 склянки (100 мл)
  • кава розчинна 4 чайні ложки
  • яйця 2 шт
  • цукор 1 склянка
  • масло вершкове 100 гр
  • борошно 1 склянка (130 гр)
  • сода 1 чайна ложка
  • оцет
  • сметана 200 мл + цукор 3-4 ложки

Приготування:

Беремо півсклянки кефіру, найпростішого, 2,5% жирності і додаємо в нього 3 чайні ложки розчинної кави, перемішуємо. Тут такий момент: кефір повинен бути не холодним і кава в ньому повинна розчинитися, перемішайте і залиште на 20 хвилин, просто на кухні.

Тепер яйця, вони теж повинні бути кімнатної температури, спушуємо до пишної піни. Після цього додаємо цукор і ще спушуємо 3 хвилини на максимумі, щоб цукор розчинився, після цього додаємо м’яке-м’яке масло

Потім додаємо кефір, в якому повністю розчинилася кава і все перемішуємо, додаємо борошно і все спушуємо. Все це ми робимо в міксері або блендері. Після цього змішуємо соду з оцтом і додаємо в тісто та просто перемішуємо.

Я печу в мультиварці, на режимі випічка, 50-60 хвилин. Якщо ви будете готувати в духовці, то печіть в 160-170 С до готовності, перевіряйте дерев’яною паличкою. Чашу мультиварки змащуємо маслом, відправляємо туди тісто і печемо.

Після готовності коржа даємо йому охолонути, тим часом готуємо крем.

Беремо 1 чайну ложку розчинної кави, додаємо в неї сметану, також кімнатної температури і 3-4 ложок цукру або цукрової пудри.

Все перемішуємо і даємо настоятися, щоб крупинки кави розчинилися.

Через пів години, розрізаємо корж на дві частини.

Кожну з частин просочуємо кремом, чекаємо 15 хвилин, щоб перший шар крему вбрався і змащуємо другим шаром.

Після цього один корж кладемо на другий і весь торт змащуємо кремом.

Зверху я посипаю тертим шоколадом, також можна посипати подрібненими горіхами або цукатами. Ми залишаємо просочитися на пару годин або всю ніч і можна подавати.

Приємного чаювання!

Текст підготували – intermarium.news. Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

You cannot copy content of this page