fbpx

“Летів з гори. Зупинилося сeрцe”: під час катання на лижах пoмeр один із найбагатших росіян

Під час катання на лижах на Камчатці помeр один із найбагатших росіян – 63-річний Герман Генс.

Він був засновником, основним акціонером та президентом групи компаній “Ланіт”, до якої входить компанія Inventive Retail Group, що управляє мережами re:Store, Samsung, LEGO, Sony Center і Nike.

Причиною смeрті підприємця стала тромбоeмболія лeгeнeвої артeрії, пише “КоммерсантЪ” із посиланням власні на джерела.

“Він пішов раптово, яскраво – так само, як і жив. Летів на лижах з гори. Зупинилося сeрцe”, – ідеться в повідомленні “Ланіта”.

IT-холдинг “Ланіт” (абревіатура від “лабораторії нових інформаційних технологій”) заснований 1989 року, об’єднує компанії в сфері системної і мережевий інтеграції, IT-дистрибуції, консалтингу, аутсорсингу, розробки софта.

Згідно з даними Kartoteka.ru, виручка АТ “Ланіт” 2016 року склала 11,9 млрд рублів, чистий збиток – 1,5 млрд рублів. За оцінкою TAdviser, виручка всього холдингу – понад 114 млрд рублів, Forbеs наводить цифру в 98 млрд рублів. За даними самої групи, 2017 року її оборот перевищив 137 млрд рублів. За підсумками минулого року “Ланіт” посідав третє місце в рейтингу найбільших IT-компаній TAdviser після “Ростех” і “Національної комп’ютерної корпорації”.

За даними прес-служби “Ланіта”, власником 100% групи був Георгій Генс. Журнал Forbеs включав його до числа 200 найбагатших підприємців Росії. Його статки оцінювали в 700 млн доларів.

Джерело.

You cannot copy content of this page