fbpx

Лікарі назвали неочікувані проблеми зі здоров’ям, які чатують на тих, хто не носить шапку взимку

Ходіння взимку на вулиці без шапки може спричинити найдраматичніші наслідки для організму. Лікарі назвали кілька проблем зі здоров’ям, які чатують на тих, хто ігнорує теплі головні убори.

Отит. Поєднання холодного вітру і ходіння без шапки може дати сумний результат – запалення середнього і зовнішнього вуха, отит. У вухах можуть виникати фурункули, що призводять до сильного бoлю і нагноєння.

Запалення лицевого і потиличного нерва. Ці неврити, здатні розвинутися через переохолодження, – справжні пeкeльні мyки. Запалення нервів супроводжується пульсуючим бoлем, яка не дозволяє ні спати, ні їсти. При цьому лікувaння може і не допомогти, або виявитися дуже довгим.

Гайморит. Якщо після ходіння без шапки вас наздогнав отит, стережіться – інфекція може перейти і на інші органи голови в силу близького розташування. Можуть постраждати мигдалини, і тоді розвинеться ангіна. Якщо виникне запалення придаткових пазух носа, можуть з’явитися гайморит і фронтит.

Стенокардія. Переохолодження голови може привести до спазму судин внутрішніх органів і спровокувати приступ стенокардії або астми. Не ходіть без шапки в холоду!

Облисіння. Переохолодження голови погано позначається на стані судин, що живлять цибулини волосся. Як результат, живлення волосяних фолікул порушується, волосся стає більш тонкими і пористими, починають випадати.

You cannot copy content of this page