fbpx

Лікарі назвали вік, коли дівчинці можна проколювати вушка

У багатьох салонах краси за бажанням мам проколюють вуха навіть немовлятам. Але, незважаючи на всю безпеку процедури, вона має ряд протипоказань. Пропонуємо вам дізнатися всі «за» і «проти». Джерело

Коли проколювати дитині вуха

Однозначної відповіді на це питання немає, але бажано відкласти процедуру до 6 місяців. Є ще одна рекомендація – проколоти дитині вуха, коли вона сама зможе доглядати за ними. Адже головна небезпека – занесення інфекції. Дитина повинна розуміти, що їх не можна смикати і чіпати брудними руками. Також потрібно бути впевненим, що малюк не ковтне сережку, яка може відстібнутися Ще один мінус: з ростом вух місце для проколу може деформуватися, що може виглядати негарно.

З фізіологічної точки зору, вуха можна проколювати в віці від 4 років. Мочка буде більше, а це важливо, тому що фахівець зможе точніше виявити потрібне місце для майбутньої сережки. Якщо потрапити не в ту точку, яка відповідає за роботу певного органу, можна негативно вплинути на його роботу.

Ніяких серйозних протипоказань немає, якщо батьки хочуть проколювати – будь ласка. Краща пора року для такої процедури – весна і осінь. Взимку може заважати шапка, а спекотним літом ранки гірше гояться, є ймовірність попадання інфекції.

Протипоказання

Не можна проколювати вуха лише в тому випадку, якщо у малюка є проблеми зі здоров’ям. Хвороби кpoві, запалення вух, цукровий діaбет, алергії і деякі інші.

Не варто проколювати дитині вуха, коли у неї намічається щеплення, вона застудилась або ріжуться зуби.

Читайте також: 3 НАЙЩАСЛИВІШИХ ЗНАКИ ЗОДІАКУ. A ВИ ПOТРАПИЛИ В CПИСОК ЩАСЛИВЧИКІВ?

Як доглядати за вухами дитини

Кілька разів в день потрібно протирати місце проколу cпuртoвмісними розчинами (саліциловий, настоянка календули). Сережки при цьому потрібно прокручувати. Іноді цього робити не можна, наприклад, якщо їх фіксують спеціальним медичним клеєм. Цю інформацію потрібно уточнювати у того, хто буде робити процедуру.

Якщо рана заживає погано, її можна додатково обробити перекисом водню. Робити це потрібно перед нанесенням cпuртового розчину.
Бажано не мочити місце проколу тиждень після процедури.

Не можна знімати сережки до повного загоєння.

Треба акуратно знімати одяг, шапки і намагатися не зачіпати вуха.

Якщо у вас є сумніви з приводу проколу вух, попередньо проконсультуйтеся з педіатром.

You cannot copy content of this page