fbpx

Львівське радіо FM Галичина не взяло гуцульську музику FIINKA, бо вона «сільська»

Львівське радіо FM Галичина не взяло гуцульську музику FIINKA, бо вона «сільська»

Франківська акторка та співачка Фіїнка, яка пропагує гуцульську культуру, традиції та діалект і відома широкому глядачу, як авторка «Ліжник TV», розповіла про доволі дивну ситуацію з львівським радіо «Галичина», яке не просто не захотіло взяти в ротацію її нову пісню, але й назвало музику співачки «як з сільської дискотеки».

“Ми вирішили максимально підняти бойовий дух і розіслати цю пісню по всіх радіостанціях великих міст заходу України. Само собою наш Франек і “Західний полюс” першим підхопив. З радістю відгукнулися Тернопіль, Чернівці, Закарпаття, багато інших менших містечок. І звісно ми не оминули львівське радіо “Галичина”” – розповіла Ірина Вихованець – Фіїнка.

Відіслали тому, що радіостанція позиціонує себе, як «унікальне родинне радіо, яке незмінно пропагує українське: пісню, мову, культуру, історію, традиції”. Проте, їм відмовили і в подальшій переписці написали наступне: “Чесно… воно звучить, як дискотека в сільському клубі”.

Співачка записала відеозвернення, де пояснила, що вона з тих небагатьох артистів, які завжди пропагували автентичне, українське, рідне і чомусь для, ніби, україномовної радіостанції, воно – сільське?

“Тобто, гуцульську культуру, музику, досить автентичну, з використанням гуцульських інструментів, з правдивим гуцульським діалектом, але в новому звучанні ви зрівнюєте з сільською дискотекою? Серйозно, “Радіо Галичина”? …Але мабуть пісні, які крутять на радіо Галичина тільки для обраних, і людям з села зась вмикати пісні вашого формату на своїх дискотеках”, – резюмує Ірина Вихованець.

Радіо FM Галичина вибачилося за позицію свого працівника, який це писав, мовляв, людина була стомлена, та й писала в позаробочий час.

“Розуміємо, що вам було неприємно це читати, тому просимо вибачення і бажаємо вам плідної творчості та, у подальшому, удосконалення рівня виконання та якості аранжування”, – йдеться у вибаченні радіостанції.

За матеріалами «Версії».

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page