fbpx

Мабуть, тому невістка вирішила, що може повчати нову родичку. Спочатку Юля ніяк на це не реагувала, сприймала як жарт. Але коли зрозуміла, що ніхто й не намагався жартувати, то дуже здивувалася. Але коли дружина сина почала висловлювати Юлі, як вона неправильно витрачає гроші — купує надто багато непотрібних речей, а має заощаджувати, адже в будинку скоро з’явиться дитина і доведеться вирішувати щось із квартирою, адже молодій сім’ї потрібна власна територія, а це коштує багато грошей, – Юля не змогла стриматися

Юлин син тоді тільки-но закінчив школу і пішов вчитися в інститут. Юля була ще молодою, адже син у неї з’явився коли вона була геть юною. А тут приходить і повідомляє що вона стане бабусею скоро. Їй щойно тридцять сім виповнилось, а тут така новина.

Вона не відразу усвідомила, що її статус змінився: звання свекрухи та бабусі в такі роки якось не очікуєш. Все трапилося дуже швидко. Син поїхав на місяць до моря, а повернувся вже в статусі майбутнього татуся. Сказав лиш що дівчина трохи старша за нього і сама родом із південного селища, тож житимуть молоді тут.

Майбутня бабуся була дуже здивована, адже вона була у віці, коли сама могла б привести у світ ще кількох дітей. Але зробити вона нічого не могла — син виріс і має право будувати своє життя. Наречена переїхала до їхнього міста, вони швидко розписалися. Молодий чоловік продовжив навчання, а його дружина не пішла працювати – хоча могла б кудись влаштуватися, до появи малюка було ще багато часу. Вона не вважала це за необхідне. Тому їхню родину довелося повністю утримувати Юлії.

До того ж виявилося, що жінка, на якій одружився Юлин син, не «трохи старша», як він сам це подав матері, а на цілих дванадцять років. Виходить, що зі свекрухою у них різниця лише у чотири роки. Мабуть, тому невістка вирішила, що може повчати нову родичку. Спочатку Юля ніяк на це не реагувала, сприймала як жарт. Але коли зрозуміла, що ніхто й не намагався жартувати, то дуже здивувалася.

Вона не стала слухати лекцій про те, як потрібно жити і що їсти. Не стала обурюватися, коли невістка сунула носа в каструлю з супом і спробувала навчити, як треба правильно готувати. Але коли дружина сина почала висловлювати Юлі, як вона неправильно витрачає гроші — купує надто багато непотрібних речей, а має заощаджувати, адже в будинку скоро з’явиться дитина і доведеться вирішувати щось із квартирою, адже молодій сім’ї потрібна власна територія, а це коштує багато грошей, – Юля не змогла стриматися.

— А чи самі ви щось вклали до бюджету сім’ї? — спитала вона. На що отримала зауваження, що вони не можуть вкладатись, адже батько сімейства ще навчається, а дружина при надії і Юля повинна допомагати.

Того ж вечора Юля зібрала сімейну раду і повідомила, що їй все набридло. Вона ще молода, хоче жити собі на втіху, а син і його дружина зовсім берегу пустились: намагаються робити з неї бабку якусь. Юля сказала, що з цього дня їм варто вдавати, ніби в будинку її немає. Таке було рішення, заперечення не приймалися.

Молоді навіть виправдовуватися не стали чим здивували Юлю. Вона думала, що їм вистачить совісті хоча б пообіцяти, що вони більше так себе не поводитимуть. Тоді Юля, швидше за все, заспокоїлася б і пробачила б їх, продовжила б давати гроші. Але натомість невістка уточнила:

— І квартиру розмінювати не будемо, чи що? А ми як? У нас скоро дитина буде!

Нещодавно дитині виповнилося три. Бабуся жодного разу її не бачила наживо, тільки на фотографіях.

Син пішов навчатись на заочне відділення. Вони з дружиною перебралися до її матері. Дитина з’явилась уже там. Свекруха знову вийшла заміж два роки тому. Так, її турбує доля сина та його сім’ї, але вона не вважає це чимось архіважливим для себе.

Тим не менш, Юля пишається тим, яким чоловіком виріс її син. Завжди каже, який він молодець. І дуже його любить, незважаючи ні на що.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page