fbpx

Макрон, Драгі та Шольц прибули в Україну

«Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді», – ось так заінтригував подію голова правління “Укрзалізниці” Олександр Камишін.

Раніше анонсували, що три європейські лідери здійснять спільну поїздку в Україну, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

Візит відбувається напередодні представлення оцінки Європейською комісією того, чи слід Україні надати статус кандидата на вступ до ЄС. Можливо, на рішення приїхати вплинула вчорашня зустріч лідерів Заходу на базі Рамштайн.

Щодо статусу кандидата, то Єврокомісія, ймовірно, заявить, що Україна має провести низку реформ, спрямованих на зміцнення верховенства права та боротьбу з корупцією.

Проте країни ЄС, як і раніше, розходяться в думках щодо того, чи слід розглядати ці реформи як попередню умову для того, щоб Україна стала кандидатом, чи слід означити контрольний список реформ вже перед наступним кроком на шляху до ЄС – офіційним відкриттям переговорів про вступ, пише Новинарня.

Фото: Новинарня.

06/16/2022

You cannot copy content of this page