fbpx

Малина – як правильно зберігати і морозити

Літо дарує нам стільки смачної, а головне, корисної їжі, що хочеться зберегти ці вітаміни якомога на довше.

Сьогодні поговоримо про малину і її скарбницю вітамінів В1, В2, А, С, РР. Малина має й залізо, мідь, кальцій, калій, цинк. А також уповільнює процес старіння, що, знаєте, вже мотивує купити і спожити.

Як правильно зберігати малину в холодильнику

Малину не треба мити, бо вона швидко «стече». Поставте ягоди в холодильник і найкрийте тканиною чи паперовою серветкою. Не треба ставити її близько до морозилки – тільки на середні полиці.

Як заморозити ягоду

Якщо ви хочете заморозити цілі ягоди, то розкладіть на піднос чи дощечку, щоб ягода не торкалися одна одної і поставте в морозильну камеру. Якщо ягоди вже заморозилися – пересипте в пакети і зберігайте в камері.

Універсальний спосіб – малина перетерта з цукром, просто і швидко. Ви здивуєтеся, що розморозивши таку малину, вона не втратить ні запаху, ні смаку. Для цього пересипте малину цукром і перетріть блендером чи товкачиком. Перелийте в банки і заморозьте.

Желе з малини

Якщо ви за традиційне консервування, то ось рецепт желе з малини.

Інгредієнти:

2 кг цукру

2 кг малини

100 мл води

Приготування:

Змішайте малину з цукром, додайте води, щоб не пригоріла одразу і варіть на повільному вогні, доки вона не пустить сік, а тоді ще 10 хвилин.

Знімаємо з вогню, протираємо через сито від кісточок. Далі варите ще близько години на повільному вогні і обов’язково знімаєте пінку. Коли маса стане схожа на джем, розкладаєте по стерильних банках і закручуєте.

Фото: rivne1.tv.

07/18/2022

You cannot copy content of this page