fbpx

Мама моя проживає у селі в приватному будинку на дві частини. З однієї сторони мама моя мешкає. а з іншої – моя бабуся. Останні роки мама бабусю мою доглядала, проте останнім часом сама стала здавати. Я вирішила її до себе на деякий час забрати, трішки здоров’я поправити, але постало питання з бабусею. Мама моя не єдина дитина, тому я й зателефонувала тітці. Її відповідь мене дуже здивувала

Мама моя проживає у селі в приватному будинку на дві частини. З однієї сторони мама моя мешкає. а з іншої – моя бабуся. Останні роки мама бабусю мою доглядала, проте останнім часом сама стала здавати. Я вирішила її до себе на деякий час забрати, трішки здоров’я поправити, але постало питання з бабусею. Мама моя не єдина дитина, тому я й зателефонувала тітці. Її відповідь мене дуже здивувала.

Мамі моїй за сімдесять уже. Вона дуже рання дитина у своєї мами, там різниця у віці років із п’ятнадцять, тож бабуся моя також літня людина. Останні роки мама доглядала бабусю, адже жили вони зовсім поруч. бабуся, хоч і ходить ще своїми ногами, але все на ходу забуває. за нею дуже дивитись потрібно. бо може піти і не згадати куди ішла і звідки прийшла.

Мама моя не раз уже селом бабусю шукала. Сама ледве ноги переставляє, зігнута, а мусила шукати. То бабуся щось там накрутила у хаті, і де сірники тільки взяла, то ледь не розлетівся їхній дім попелом за вітром. Звісно, усе це здоров’я мамі не додає. Я бачила, що напруга маму підкосила і розуміла, що потрібно терміново маму до себе забирати, хоч на час деякий, аби здоров’я поправити.

Я вже й з мамою домовилась, ледь змогла уговорити, але питання з ким бабуся залишиться було відкритим. Мама моя найстарша донька у сім’ї. Її брати і сестри значно молодші від неї, а тітка Оля, так узагалі моя ровесниця. ми росли разом.

Оля в селі живе, але на ішому кінці, тож до неї я і зателефонувала. Описала ситуацію, кажу так і так, маму забираю, а ви наглядайте поки за бабусею, а мама згодом повернеться. І тут Оля видає:

— Що значить “наглядайте”. То що, хата порожня, чи віз який? Твоя мама усе життя прожила біля матері, та їй і тебе виростила і супи борщі варила і худобу тримала до останнього. А як постаріла, то що? А так! Тепер уже про Олю згадали. Однак не у той город дивитесь. Я на роботі і часу не маю. Біля мами сидіти день і ніч треба. Та й не одна я, нас четверо. Чого одразу Оля?

Я була дуже здивована такою її позицією. Намагалась щось там сказати, чи пояснити, але слухати вона мене не хотіла. Мої два дядьки живуть далеко від села і навряд хто із них мав би час і змогу добиратись через усю країну, аби маму свою догледіти. Проте, я і їм подзвонила розповіла усе як є, а ті запропонували скинутись і найняти жінку яку, аби та побула біля моєї бабусі, доки мама не поправить своє здоров’я.

Мами моєї пів року вдома не була і за цей час бабуся у засвіти пішла. Як тільки ми її у останній путь провели, почалось щось неймовірне. Моя тітка Оля зчинила справжній шарварок, а все через те, що бабуся ще за життя свою частину дому на маму заповіла.

Тепер у нас дуже неприємна ситуація. Тітонька моя вирішила свого не втрачати, адже як вона каже, то не справедливо, що мама моя бабусю не гляділа, а все отримає.

Я прошу маму відступити і подарувати тітці Олі ту половину, адже об’єктивно – мамі вона не потрібна.

Однак мамині брати за те, аби в усьому була справедливість і не хочуть, аби останню волю їхньої мами порушували. Тому просять маму стояти на своєму і таки зберегти спадщину за собою.

Не знаю, як бути? Бачу, що мама ще після прощання із бабусею не відійшла, а тут нове випробування. Дуже переймаюсь, чи витримає вона. Прошу відступитись, але вона не чує.

Ох! І як його бути розуму не докладу? Дім стоїть пусткою, бо мама у мене живе, але дві сестри рідні зійшлись не на жарт, а брати ще й масла доливають.

Підкажіть мені, як бути? Як уберегти маму від усього цього, адже той дім нікому із сестер уже й не потрібен? Може хто був у подібній ситуації?

Як би ви вчинили?

Дарина П.

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page