fbpx

Мама обкрутила мене навколо пальця з оформленням спадщини

Ми жили сім’єю з чотирьох осіб: я, мама, тато і мій хлопець. У мого батька були великі теплиці, і він вирощував зелену цибулю. Мій хлопець почав працювати з батьком, потім ми одружилися, все було просто чудово.

Батько на весіллі подарував нам свою машину, і весь час говорив, ось не стане мене, все тобі дістанеться (чоловікові). Через 2 тижні після весілля його не стало. Ми залишилися жити з мамою, прийшов час вступати в спадок, і мама мені сказала: «Давай на мене все оформимо, ми ж все одно завжди будемо разом». Я їй почала говорити, що якщо вона захоче з кимось жити, мені це не сподобається, чужу людину я не хочу приймати, тому давай відразу розбиратися. Вона клялася нам з чоловіком, що нікого не приведе, якщо потрібно, вона поїде з дому, якщо когось зустріне..

Ми з чоловіком повірили їй, і я відмовилася від спадщини. І моя бабуся (мама мого тата) теж відмовилася від спадщини, хоча говорила мені, щоб я оформляла на себе цей будинок. Але проблема була ще в тому, що мені не було 18 років, і нібито переоформлення тривало довше і дорожче. Мама обіцяла, що, коли мені виповниться 18, вона переоформить будинок на мене.

Ми продовжували з нею жити, вона на тиждень-два могла запити і лежати на дивані, а ми – сім’я з маленькою дитиною – терпіли. Минуло півроку приблизно після того, як не стало батька, вона повідомляє нам, що до неї приїде “друг”, ночуватиме. У нас очі квадратні, адже вона обіцяла, що не буде нікого приводити.

Ми зібрали речі і переїхали на орендовану квартиру, вона була дуже цьому рада, пожила з цим чоловіком тиждень і покинула його. Дзвонила нам, просила повернутися, але ми не поверталися. Потім прийшов сезон вирощування цибулі. Мій чоловік після тата взявся за цю справу, йому всі говорили, що у нього нічого не вийде, але він зважився і почав. На даний момент працює він вже 2 роки. У цьому році у нас знову непорозуміння, і знову через маминого чоловіка.

Ми спілкувалися, все було добре, але вона з появою цього нового чоловіка зовсім забула про мене, онука. Вона не дзвонила, не приїжджала, забрала того з села, він не працює і не працював ніколи, живуть на її кошт. І ще ми дуже сильно посварилися через бабусю (мами моєї маму). Вона завжди приходила до нас, і постійно говорила, щоб ми продали машину, яку тато нам подарував, щоб теплиці закинули, що нібито мама і без нас би впоралася.

Загалом, я посварилася зі всією сім’єю, тому що їх не влаштовувало, що я не приймаю цього чоловіка, і не спілкуюся з мамою через це. Минуло все літо, ми не спілкувалися. Зараз ми взяли кредит на бізнес, купили цибулю, збираємося починати сезон, але прибігла моя мама, бабуся і почали обзивати чоловіка. Дійшло знову ж до того, що чоловік сказав, що займається останній рік і ми кидаємо все це. Нехай розвалюються теплиці. Шкода тільки батькової праці.

Мама і бабуся постійно говорять, що тато нас з чоловіком вигнав би, був би живий, що він поганий, Слава богу, що його нема. Я сказала мамі, що буду вступати в спадок. Бабуся хоче віддати назад свою частку мені, а будинок був куплений не в шлюбі, тому він буде ділитися порівну. Іду подавати документи, щоб назад поділити будинок. Земля оформлена на чоловіка.

Дуже важко впоратися з тим, що у чоловіка за ці 2 роки залишилося 2 кредити, які платить тільки він, а оформлені вони на маму і на бабусю. Думаємо кидати все і їхати з цього села.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page