fbpx

Мама сама просила аби ми продали квартиру із чоловіком і переїхали до них у передмістя. Говорила, що у них дім величезний, краще на ті гроші у ньому зробити ремонт і жити нормально, а не пробувати розминутись у кімнаті на десять квадратів п’ятьом. Нам і справді вже не сила було так жити, тому ми прийняли мамину пропозицію радо

Мама сама просила аби ми продали квартиру із чоловіком і переїхали до них у передмістя. Говорила, що у них дім величезний, краще на ті гроші у ньому зробити ремонт і жити нормально, а не пробувати розминутись у кімнаті на десять квадратів п’ятьом.

Нам і справді вже не сила було так жити, тому ми прийняли мамину пропозицію радо.

Ми з чоловіком одружились вісім років тому. Ніколи не байдикували, працювали обоє і досить таки гарно заробляли. Зуміли придбати собі у новобудові квартиру студію. Без кредитів і допомоги батьків – самі заробили.

Ми не планували з Євгенієм великої родини. Обоє саме займались кар’єрою і саморозвитком. Мріяли про подорожі, розглядали пропозиції роботи за кордоном.

Коротше, наше життя і плани були далекі від того, що сталось.

Читайте також: До Німеччини я виїхала не від доброго життя ще у березні минулого року. Під час евакуації я познайомилась із такою ж мамою, як і я. Ми й досі разом на чужині: дружимо, підтримуємо і виручаємо одна одну. А нещодавно моя мама зателефонувала. Звично запитала, як у мене справи а потім поставила мене перед фактом – невістка із дітьми до мене їдуть. Я повинна зустріти і в усьому допомогти

Коли мені зле стало одного ранку, я все списала на вчорашні суші. ну справді, приклалась до них, ніби ніколи й не бачила. А імбир, так їла руками. Чоловік сміявся – зле стане, подумалось, що таки так. Але оті ранкові обійми із білим другом стали регулярними. Запах колись улюбленого парфюму мого чоловіка викликав огиду, а сало старе несказанну радість. Чоловік придбав тест, а той видав чіткі дві смужки. Ми ошелешено перезирнулись. Такого ми точно не планували.

Але справжнє випробування нас очікувало попереду. Коли я на огляд пішла із надією, що то здалось, можливо збій якийсь, спеціаліст довго вдивляючись у монітор щось бубонів собі під ніс, потім покликав ще одного професора і зрештою із широкими посмішками ті повідомили нас що ми очікуємо на трійню – чітко видно.

От так наші дівчатка перевернули наше життя із ніг на голову. Через рік наша маленька квартирка стала схожою на рукавичку – місця для нас усіх і речей явно не вистачало. Про те, аби житло орендувати і мови не було. Зрештою, чоловік працював поки один, а нас у нього було четверо.

Саме тоді моя мама і запропонувала переїхати до них із татом у передмістя. У батьків був великий будинок на два поверхи, користувались вони лиш першим. Своє подвір’я, садок пору і досить хороша школа стали ще одним величезним і вагомим аргументом на користь маминої ідеї.

Наша квартирка продалась, а ми переїхали в оселю батьків. звісно, дім ремонту потребував і ми його одразу розпочали. Коштів не шкодували, адже розуміли, що нашим дівчаткам тут рости і жити. Матеріали обирали ороші, вони повинні були витримати дорослішання трьох непосид.

У домі батьків ми п’ятий рік живемо і нині ясно бачимо із чоловіком, що скоро нас звідси попросять. Мама і тато дуже за цей час здали і змінились. Їх усе більше почав дратувати гамір і тупотіння дитячих ніжок у домі. Все частіше вони переходять на підвищені тони у спілкуванні, просять слідкувати за малими.

Діти непосидючі, я працюю і чоловік теж, ми обоє аби заробляти повинні не менше вісьми годин проводити перед комп’ютером. Звісно, встежити за малими можемо не завжди. Ось, учора ситуація – Валерія із Ритою вирішили влаштувати лялькам квітковий бал. Доки Ніка з бабусею ліпила вареники, ті обскубли усі квітки у мами на квітнику і встелили ними свою кімнату. Мама як побачила, так ми мусили швидку викликати.

До того вони вирізали одежку з бабусиних і мамин суконь, а раніше – обмалювали фотографії у старому альбомі моїх батьків.

Я згодна, що так бути не повинно і що за дітьми ми повинні слідкувати і виховувати, але чисто фізично нас не вистачає на все. Тут, або ми гроші заробляємо, аби було за що їсти, тата на ноги ставити і дітей одягати, або ходимо за дітьми нашими. Золотої серединки, нажаль, не існує.

Мама все частіше почала говорити про те, що вони із татом мріють про квартиру і що дім став для них завеликим. Говорить, що напевне доведеться дім продавати, просить нас підшукати собі якісь варіанти житла. Я розумію, чого вона так говорить і на що натякає, але роблю вигляд, що уявлення не маю, про що мова йде.

Іти нам нікуди, та й ні за що. наша квартира давно продана, якщо тато із мамою і справді дім продадуть, то розділять гроші на три купки: собі мені і брату. Нам стане хіба на однокімнатну малогабаритну квартирку.

Ми розгублені. Просто не знаємо, як бути і що робити далі.

Хіба батьки не розуміють, що чинять по відношенню до нас дуже несправедливо? Як можна виставляти на двір рідних онуків?

01,08,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page