fbpx

— Мамо, мамо, – чує здивована Оксана голос чоловіка, – Я хотів компа нового купити, а Оксана не дає. Каже, що на відпочинок гроші збираємо. Ну що це таке? Мені ж треба! Зроби щось

— Мамо, мамо, – чує здивована Оксана голос чоловіка, – Я хотів компа нового купити, а Оксана не дає. Каже, що на відпочинок гроші збираємо. Ну що це таке? Мені ж треба! Зроби щось.

Три роки тому я вийшла заміж. Після весілля ми переїхали жити до матері чоловіка. Тоді я не бачила в цьому нічого поганого. У наш час багато хто живе з батьками, адже так набагато дешевше. Навіщо віддавати всю зарплату за оренду квартири, якщо можна жити безкоштовно в батьківській!

Спочатку все було добре. Відносини між мною і свекрухою були цілком нормальними. Ніяких докорів і претензій! Жили можна сказати дружно!

Через три роки я стала замислюватися про переїзд. Не можу сказати, що почалися якісь труднощі зі свекрухою. Все було як раніше. Просто мені здавалося, що мій чоловік досі не самостійний. Якось він прив’язаний до матері, хоч і одружений вже. Я вважала, що нам вже пора жити окремо. Чоловікові було дуже зручно жити з матір’ю. У нього була і дружина, і мамина опіка! Дуже зручно, чи не так? Сидиш собі вдома, а тобі все на тарілочці приносять! З одного боку – жіноча ласка від дружини, а з іншого – мама приготує смачненько, і пожаліє, якщо потрібно.

Як на мене, то мій чоловік просто не хоче брати на себе відповідальність за сім’ю, яку створив! Він сам залежить від інших! Зокрема, від матері! Я не могла змиритися з цим!

Знаєте, мій чоловік досить м’яка людина. Чесно, я ніколи не вважала це недоліком, а скоріше гідністю. Ось тільки спільне проживання показало мені протилежне! Я побачила, що ця м’якість характеру призводить до того, що мій чоловік піддається впливу матері. Він слухається її буквально у всьому, просто як маленький хлопчик! А мати потурає йому і сюсюкається! Що б він не захотів, свекруха все зробить!

Я не знаю просто, як реагувати на це? Що це за дитячий садок? Дорослий чоловік, а біжить скаржитися до матері! Ось, правда! Я кілька разів чула, як мій чоловік обговорював зі своєю матір’ю мене! Тільки уявіть! Що це таке взагалі? Хіба так має поводитися доросла людина? Бігти до мами? Скаржитися на дружину матусі, це по-чоловічому? І що тепер – свекруха прийде і буде мене лаяти? Як це називається?

Я просто не знаю, що мені робити? Мати маніпулює моїм чоловіком, а він слухає її беззаперечно! Як я повинна ставитися до цього? Мені здається, що єдиний вихід – переїхати від свекрухи і жити окремо. Тоді мій чоловік зможе відійти від матері і стати самостійним! Інакше він буде під її постійною гіперопікою і ніколи не подорослішає! Так і буде маленьким хлопчиком! А я не готова до цього! А що буде, коли у нас з’являться діти? Я буду тягнути і чоловіка, і дитину? Як мені перевиховати мого чоловіка не знаю. Навіть не знаю, як розбуркати його можна. Чи допоможе переїзд зробити чоловіка більш відповідальним? А головне питання: як його досягти, цього переїзду?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page