fbpx

– Мамо, що тобі сказать? Бабуся, яка сиділа біля батька, кілька разів питала в нього: «І з ким, же ти, синку, одружився? А я ж тебе попереджала». – А тітки як відреагували? – Татові сестри, скажімо так, нас з тобою ніколи особливо не любили. Але коли з твоєї голови впав підсвічник з палаючими свічками їм під ноги, вони відстрибнули в бік метрів на два. Як мінімум, тепер вони тебе боятимуться

До дня народження свого чоловіка Ірина готувалася заздалегідь: замовила кафе, вибрала меню, зустрілася з тамадою. Саме він і спантеличив Іру запитанням про подарунок Славкові.

Ірина майже годину сиділа з планшетом у руках, але інтернет нічим не допоміг. Це при тому, що пропозицій було безліч: від примітивного іменного брелока до супердорогих подарункових сертифікатів. Відсунувши планшет, звернулась до доньки:

– Мар’яш, я колись бачила у тебе в друзях дівчину, яка професійно займається східними танцями.

– Ти хочеш її запросити на ювілей батька? – запитала Мар’яна.

– Ні! Запитай, чи можна в неї орендувати костюм. Танцювати буду сама!

– Ого, мамцю! Ти, напевно, жартуєш?

– Цілком серйозно! До твого відома я років вісім, ще в свій шкільний час, відходила у танцювальний гурток. Звісно, ніхто не вчив нас там танцю живoта. Та думаю, що справлюсь. Я ж не раз бачила, як це роблять на різних талант-шоу. Нічого складного, головне, щоб костюм красивий був, яскравий макіяж, розпущене волосся і ефект несподіванки.

– Ма, може все ж таки інший варіант – тортик там з трояндочками, галстук чи ще щось… – спробувала востаннє відмовити Ірину доня, проте все було марно.

***

У кафе зібралися гості, почалося застілля. Ірина з подарунком не поспішала. Чекала, доки загальний градус гостей та рідні підвищиться. Врешті дала знак тамаді, сама ж пішла до кімнати перевдягатися. Ведучий попросив у гостей хвилинку уваги і повідомив:

– На свято до ювіляра завітала таємнича східна красуня з незвичайним подарунком. Зустрічайте, принцеса Шахерезада!

Від такого представлення у Ірини перехопило подих і підігнулись коліна, але це була миттєва слабкість. Зазвучала музика, і жінка в образі танцівниці зі Сходу вийшла в зал. Від здивування гості перестали їсти і пити, дехто навіть піднявся зі свого місця, щоб краще роздивитися. Але з самого початку все пішло не так, як було задумано. Діджей включив не ту пісню, Ірина і жестами, і мімікою намагалась показати, що мелодія не та, проте музикант не зрозумів і жінка була змушена продовжувати танець. Ті кілька хвилин виступу для неї здалися вічністю. Полегшено зітхнула лише тоді, коли зачинилась в кімнаті для переодягання. За нею забігла Мар’яша.

– Ну, що скажеш?

– Мамо, що тобі сказать? Бабуся, яка сиділа біля батька, кілька разів питала в нього: «І з ким, же ти, синку, одружився? А я ж тебе попереджала».

– А тітки як відреагували?

– Татові сестри, скажімо так, нас з тобою ніколи особливо не любили. Але коли з твоєї голови впав підсвічник з палаючими свічками їм під ноги, вони відстрибнули в бік метрів на два. Як мінімум, тепер вони тебе боятимуться…

– А батько як відреагував, сподобався йому подарунок, як думаєш?

– Мамо, а от за батькову реакцію на твій подарунок судити взагалі не беруся! Після того, як ти під час танцю почала підморгувати діджею…

– Вигадаєш таке, він пісню не ту поставив, – виправдовувалась Ірина.

Читайте також: Інна склала список і, як зазвичай, показала його чоловікові. — Їду в райцентр, — пояснила. — Піду до лiкаря, а заодно куплю крупів. Колі треба кеди — старі вже тиснуть. Мені потрібні пpoкладки і колготки. Старі вже на пальцях зовсім протерлися. — А як колись жінки жили без пpoкладок?! — гримнув чоловік. — І з тими колготками ти мене вже замyчила. Як протерлися на пальцях, то вдягни поверх шкарпетки

– Єдиний, напевне, кому твій виступ сподобався на всі 100%, – це дядько Сашко. Твій танець він зняв на мобільний. Якщо хватить розуму і він викладе це в мережі, дивись, за кілька днів ти станеш зіркою ютуба. А там замовлення підуть, – ледве стримувала сміх Маряна.

– Все, досить, досить. Допоможи зняти костюм.

***

Чоловік за вечір не сказав ні слова Ірині. Жінка губилась у здогадках, готувала пояснення і виправдання вибору такого оригінального подарунку. Вже пізно вночі, приїхавши з кафе додому і залишившись наодинці в кімнаті, Славко попросив:

– Іро, а ти можеш зараз для мене одного затанцювати той танець. Тільки прошу тебе, костюм одягни, а от свічки на голову ставити не треба, задля безпеки, а полум’я і так у нас з тобою за ці роки не згасло. Це я точно тепер знаю!

Жінка полегшено зітхнула – все ж таки подарунок чоловіку сподобався!

За матеріалами – «Вісник Переяславщини», автор – Юлія Надточий.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page