fbpx

“Манікюр коштує 1400 гривень, житло в кредит, який із чоловіком платимо навпіл” – українка розповіла про особливості життя у Великобританії

Дарина Чернікова з Миколаєва, півтора роки живе у місті Дадл у Великобританії. Про те, як їй вдалося знайти роботу та консерватизм англійців розповіла Gazeta.ua.

“Переїхала у Великобританію до чоловіка, який звідси родом. Маю одеський диплом викладача англійської і французької мови. Але, як виявилось моя вимова тут не ідеальна і має чималий акцент”, – розповідає Дарина.

Знайти роботу у Великобританії досить складно, особливо іноземцям. Але Дарині вдалося знайти її за три тижні перебування у країні.

“Шукали спеціаліста зі знанням російської в компанію, яка займається нафтою та газом. Чоловік рекомендував туди навіть не пробуватись. Але я подала резюме, в якому чесно вказала, що нічого, окрім єдиної їхньої вимоги, вдoвольнити не зможу. І на диво мене прийняли на роботу. Я перекладаю документи для компанії, яка знаходиться в Казахстані, пишу короткі інструкції на техніку, яку продає моя компанія і перекладаю документи. За годину роботи отримую 9 фунтів. Зарплатня на місяць становить близько 1250 фунтів. Цього достатньо, щоб тут жити”, – розповідає Дарина.

Порядки в країні досить консервативні. Жінки й чоловіки мають рівні права, а отже всі рахунки сплачують навпіл. Також однакові зобов’язання мають по дому чи догляду за дітьми.

“У нас на роботі жінка народила дитину, а чоловік пішов у декретну відпустку. Ми з чоловіком всі хатні обов’язки ділимо навпіл. Він може попрати, приготувати їжу чи прибрати, так само, як і я. Також навпіл платимо за кредит. Тут всі живуть у кредит. Тому наша трикімнатна квартира в кредиті на 20 років”, – додає Дарина.

Особливим є відношення британців до їжі. Вони чітко їдять по годинах тричі на день. Причому, їжа, одна з найдешевших витрат. Харчуватися із супермаркету можна якісними фруктами та овочами.

Читайте також: Українка повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень)

“Дорого їсти у кафе. Сумую за скромними чеками у Київських закладах харчування. А ще тут всі ходять на пивo. Келих напою — 105 гривень”, – каже дівчина.

А найбільше Дарина сумує за українськими салонами краси і нормальним манікюром.

“Тут не прийнято обрізати кутикулу. Переважно всі салони в країні тримають китайці. Іноді молдавани. Манікюр по- британськи — це підрізані і піточені нігті, іноді пофарбовані. Британки самі просять не різати їм зайвого. Останній манікюр робила у Лондоні. Це коштувало 1400 гривень. У Дадлі манікюр дешевший приблизно наполовину” – каже Дарина.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page