fbpx

Марина вийшла заміж за розрахунком. Напередодні весілля вона лила слізки цілу ніч. Ні, її майбутній чоловік не був старим, чи некрасивим. Старший на десять років дантист, почав підбивати клинці до неї після того, як вона прийшла до нього на прийом

Марина не була красунею, яка може похвалитися, якимись особливими здібностями. Дівчина була звичайною продавчинею у взуттєвому магазині. Що цей дантист знайшов у ній було не зрозуміло. Але мати одразу сказала їй:

— Маринко, у тебе з’явився шанс на краще життя, ніж у мене.

Батько Марини часто конфліктував з матір’ю і не затримувався на одній роботі більше ніж півроку. Марина все своє дитинство провела у злиднях, тому чудово розуміла, що її мама має рацію. Однак перед весіллям вона все одно плакала.

— Стерпиться — злюбиться, — втішала її мати.

Так, можна сказати, і сталося. Чоловіка Марина так і не покохала, однак це почуття взагалі не було їй знайоме — жодного разу в житті вона не відчувала того, що оспівується у всіх книгах, фільмах та віршах. Але чоловік був доброю людиною, дбав про неї, допомагав її матері. Марина народила сина, а за два роки доньку. Вони були взірцевою родиною.

Коли діти почали ходити в дитячий садок, Марині стало нудно. Чоловік її підтримав і оплатив їй навчання на курсах секретаря та допоміг влаштуватися на фірму з продажу меблів.

Начальник сподобався Марині з першого погляду. Добрий, усміхнений, він ніколи не лаяв її за промахи, підказував, як зробити правильно. Він поводився так з усіма, тому підлеглі його просто обожнювали.

Поступово Марина не лише досконало опанувала свої обов’язки, але й відкрила в собі талант до організаторської роботи, вона могла домовитися з будь-ким.

Одного разу, коли жінка пішла у відпустку на два тижні, вже на третій її огорнуло дивне занепокоєння. А раптом Оленка з відділу продажів, яка заміняла її в цей час на роботі, забуде забронювати номер в готелі для начальника, який зібрався поїхати у відрядження? А раптом вона забуде, що начальник полюбляє пити солодкий чай з лимоном! А думки про те, що її шеф розповідатиме свої чудові історії Олені, а не їй, взагалі зводили її з розуму. Марина прокинулася посеред ночі з чітким розумінням того, що вона закохалася!

Жінка прийшла на роботу геть іншою людиною.

— Марино, як добре, що ви повернулися! Готель, який забронював Оленка, був невдалим, м’яко кажучи. А ще вона подавала мені чай із молоком – уявляєте? І мені зовсім не було з ким поговорити.

Відтоді у Марини почалося зовсім інше життя. Начебто нічого не змінилося – жодних натяків, зближень, але з кожним днем їхні розмови ставали дедалі довшими, змістовнішими, ближчими. На роботу вона летіла, мов на крилах.

А потім у них відбувся корпоратив. Раніше вони спілкувалися лише, коли були наодинці, а тут зовсім не подумавши, вони провели весь вечір удвох на очах у всього колективу і наступного дня на фірмі поповзли чутки.

І Марина злякалася. Ні, не чуток, а своїх почуттів і замислилася над тим, до чого все це може привести. Увечері у начальника на столі вже лежала заява про її звільнення.

— Що це? – насупився він.

Марина опустила очі в підлогу і мовчала.

— Це через ці чутки? Та не слухайте ви їх..

Жінка розвернулася, щоб покинути кабінет, аж раптом начальник підскочив, схопив її за руку і тихо сказав:

— Я не можу відпустити тебе.

Вона вирвала руку і втекла геть. Вдома на неї чекали чоловік і двоє дітей. Марина не була наївною і чудово розуміла, що можна закрутити короткочасний, але яскравий роман, можна піти від чоловіка. Тільки навряд чи це зробить її щасливою.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page